Consilierul local Mircea Trifu, la Unirea FM: Pe albaiulienii îi interesează cât din cei 180 milioane de lei, cât este bugetul în 2018 pentru Alba Iulia, se regăsesc în final în investiții. Zero lei pentru apă, curent, canalizare

Adăugat la Știri

Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Alba Iulia pentru anul 2018 este primul proiect pe care îl vor supune la vot consilierii locali din Alba Iulia, în ședința ce va avea loc la finele săptămânii, în 16 februarie.

Pe albaiulienii îi interesează cât din cei circa 180  milioane de lei, cât este bugetul total în acest an pentru Alba Iulia, se regăsesc în final în investiții, a declarat la Unirea FM consilierul local Mircea Trifu.

Consilierul local, Mircea Trifu: ”Excedentul bugetar este de 14 milioane 495 de mii de lei. Ne mai bazăm, sperăm să vină niște bani din fonduri nerambursabile, circa 12 milioane de lei. Bugetul pe 2018 este 184 de milioane de lei, respectiv în primul semestru de 127 de milioane 684 de mii de lei și în al doilea semestru de 57. În comparație, în 2017, am avut 190 de milioane 221 de mii de lei. Aceștia sunt banii pe care dorim să îi avem, pentru că cei care vin de la stat ne bazam pe ei, știm că vin de la Guvern, însă cei care vin din venituri proprii, ăștia nu știm dacă sunt siguri.”

Citește și Consilierul local Mircea Trifu, la Unirea FM: O parcare în locul blocului Turturica, puțin probabil să se realizeze. Primăria ar trebui să se gândească la refacerea blocului G2

Mircea Trifu a precizat că ne rămân doar 39 de milioane de lei pentru investiții. Din acestă sumă, peste 10 milioane de lei se alocă pentru Palatul Principiilor, 1 milion pentru latura de vest din Cetatea Alba Carolina, alte 10 milioane pentru realizarea Ansamblului Marii Uniri Alba Iulia Parcul Unirii, 1 milion pentru casa primului primar albaiulian, se ajunge astfel la circa 2 milioane de lei pentru investiții în Alba Iulia. În rețele de apă, curent electric și canalizare- 0 lei, a precizat Mircea Trifu.

Mircea Trifu, consilier local: ” După ce fac toate cheltuielile, pentru instituții publice, repartizate pe mai multe capitole, chiar și în învățământ se mai cheltuiesc niște bani, pentru că sunt domenii și acolo care se plătesc de către primărie, ne rămân 39 de milioane de lei. Acesta e suma ce ne rămâne nouă din bugetul pe 2018 pentru investiții. În rețele de apă, rețele de curent electric și de canalizare , suma e de 0 lei.”

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii