Consilierul EURES Simona Iosep, la Unirea FM: Înșelăciune cu locuri de muncă fictive, promise în schimbul unor bani, în județul Alba

Adăugat la Știri

Ofertele false de muncă reprezintă o practică veche, întâlnită în întreaga lume. Oriunde și oricând au existat oameni care au încercat să înșele alți oameni. Pe timp de criză, când șomajul conduce la situații critice, țintele unor astfel de anunțuri devin mult mai vulnerabile.

Cel mai frecvent întâlnite oferte înșelătoare vizează în general munca în străinătate. Dând curs unor astfel de oferte, se pierd bani, timp sau identități. De cele mai multe ori, păcălelile pot fi ușor recunoscute și verificate.

Un astfel de  caz a fost înregistrat, de curând, și în județul Alba, când la AJOFM Alba s-au prezentat mai multe persoane, înșelate de o altă persoană din județul Alba ce promitea un loc de muncă, în schimbul unor bani ce trebuiau virați într-un anume cont dar care le îndruma apoi să meargă la Agenția Forțelor de Muncă din Alba Iulia pentru a semna contractele. Întreaga poveste a fost prezentată la Unirea FM de consilierul EURES din cadrul AJOFM aLBA, Simona Iosep.

Simona Iosep, AJOFM Alba: ”Chiar de curând am avut o astfel de istorie, la sfârșitul lunii septembrie, cred. Ne-am trezit cu 10 persoane din județ și din țară, câteva ne-au contactat, cu textul ”am venit să semnăm contractele”. Am descoperit ulterior că era un domn, din Alba, care a publicat oferta pe site-urile acelea de publicitate, cerea o suma de bani, sa-i fie virată într-un cont, apoi îndruma persoanele să vină la agenția de ocupare pentru semnarea contractelor. Cert este că am raportat anunțurile ca și fraudă pe ambele site-uri și în nici 24 de ore au dispărut. Am contactat și persoana respectivă, acel intermediar foarte agresiv, mi-a închis telefonul. Aici s-a limitat. Atâta timp cât oamenii refuză să depună o reclamație în acest sens, noi nu avem nicio putere. Am încercat cu greu, au acceptat să facă o petiție către noi, către politie. Mulți nu vor, refuză.

Tot mai mulți oameni devin victime sigure ale firmelor-fantomă care, pe hârtie, se ocupă cu intermedierea locurilor de muncă în străinătate, dar în realitate strâng banii clienților, iar apoi dispar ca măgarul în ceață, lăsându-i pe cei țepuiți să-și plângă singuri de milă.

Iată ce trebuie să faceți ca să nu fiți înșelați, când căutați un loc de muncă în străinătate :

– În cazul în care doriţi să ocupaţi un loc de muncă în străinătate, nu apelaţi la persoane fizice, întrucât acestea nu au dreptul să exercite activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate, ci apelaţi doar la acele societăţi comerciale cu personalitate juridică, atestate de Oficiul Registrului Comerţului.

– Verificaţi şi identificaţi societăţile comerciale care au ca activitate principală ”selecţia şi plasarea forţei de muncă”, după care, înainte de a apela la serviciile acesteia, adresaţi-vă Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) pe raza căruia respectiva societate îşi are sediul şi solicitaţi informaţii referitoare la înregistrarea firmei în bazele lor de date, acreditarea şi, după caz, sancţiunile aplicate acesteia. Dacă firma respectivă nu este înregistrată ori i-au fost aplicate sancţiuni, evitaţi-o!.

– De asemenea, tot de la I.T.M. puteţi obţine informaţii cu privire atât la numărul persoanelor care au fost mediate (în vederea ocupării unui loc de muncă în străinătate) de către respectiva societate, cât şi la numărul persoanelor care au fost plasate ca urmare a medierii prin încheierea şi semnarea de către ambele părţi (furnizor=societatea comercială şi beneficiar=persoana care doreşte să ocupe locul de muncă în străinătate) a unui contract de muncă. De exemplu: societatea ”X” a mediat un număr de 150 persoane şi a plasat un număr de 50 persoane; de aici se poate desprinde foarte uşor concluzia potrivit căreia încheierea şi semnarea unui contract de mediere, nu implică în mod obligatoriu şi semnarea unui contract de muncă, respectiv trimiterea în străinătate în vederea ocupării unui loc de muncă.

– La încheierea contractului de mediere, înainte de a semna, citiţi cu atenţie clauzele stabilite de către furnizor şi, după caz, adăugaţi, de comun acord, şi alte clauze pe care le consideraţi a fi oportune (în limita legii, desigur).

– Verificaţi cu atenţie dacă în contractul de mediere este menţionată oferta fermă a locurilor de muncă stabilită de către angajatorul din străinătate (durata contractului de muncă, numărul de muncitori, funcţiile şi meseriile solicitate, aptitudinile sau pregătirea necesară, după caz, nivelul de salarizare).

– O societate ”serioasă” de recrutare a personalului pentru munca în străinătate, nu percepe comision de la candidaţi, ci de la companiile angajatoare.

– Solicitaţi chitanţă pentru orice sumă de bani achitată şi fiţi atenţi la specificaţia făcută cu privire la prestaţia efectuată (ce reprezintă plata).

– Asiguraţi-vă că agenţia de recrutare a forţei de muncă a încheiat, cu angajatorul din străinătate, contractul individual de muncă şi în limba română (obligatoriu).

– Pentru a fi siguri că veţi fi informaţi cu privire la existenţa tuturor documentelor necesare la dosar, este obligatoriu să depuneţi o cerere scrisă în acest sens; în caz contrar, nu veţi fi informat; având dosarul incomplet, nu veţi putea ocupa un loc de muncă în străinătate.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii