Consilierii județeni Simion Crețu și Daniel Zdrânc, la Unirea FM : Banii pentru reabilitarea drumului ce leagă localitatea Ciumbrud de Aiud ar putea fi cuprinși în bugetul pe anul viitor

Adăugat la Știri

Consilierii județeni vor avea de votat, mâine, în cadrul ședinței din acesta lună a Consiliului Județean Alba, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului pentru modernizarea drumului județean DJ 107 Z: Ciumbrud (DJ 107 E) – Păgida – Gîmbaş – Aiud (DN 1).

Consilierul Daniel Zdrânc a declarat la Unirea FM că banii pentru reabilitarea acestui drum vor putea fi cuprinși în bugetul pe anul viitor.

Daniel Zdrânc : ”În ședința de mâine aprobăm documentația tehnică-economică. Este vorba despre modernizarea drumului DJ 107 Z Ciumbrud (DJ 107 E) – Păgida – Gîmbaş – Aiud. Banii pentru reabilitare, după ce va fi licitația, știți că mai nou procedurile sunt foarte greoaie, licitațiile de obicei sunt contestate și pot să dureze, cu siguranță dacă acest proiect va fi votat, și nu văd niciun motiv pentru care să nu fie, în viitorul apropiat vor începe lucrările. Probabil că anul viitor va fi cuprins în bugetul Consiliului Județean Alba, pentru reabilitare.”

Citește și Alba, printre județele cu cel mai mare număr de kilometri de drum de pământ

Consilierul județean Simion Crețu a declarat că la investițiile publice există un regim legislativ de promovare a  investițiile publice.

Simion Crețu : ”Pentru această investiție, pentru drumul județean care merge de la Ciumbrud până la Păgida, el mai continuă până la Ocna Mureș , pe dreapta Mureșului, dar nu e modernizat, are o porțiune de pământ, pe lista de proiecte Consiliul Județean a prevăzut și acest studiu de fezabilitate . Acest studiu de fezabilitate a fost întocmit  și trebuie însușit de CJ care mâine îl aprobă dar și indicatorii economici. După ce există hotărârea de aprobare, el încearcă să se finanțeze. Unde cauți finanțarea? În bugetul propriu, surse, parteneriate. Noi încercăm, dacă e posibil, să îl prindem pe lista de investiții anul viitor. Nefiind un proiect mare, execuția ar trebui să se efectueze în același an, în cazul în care nu sunt probleme mari la licitații, care de multe ori încurcă prin contestații , prin procese.”

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii