Competiţiei de powerlifting adresată persoanelor private de libertate, la Penitenciarul Aiud

Adăugat la Știri

Sâmbătă, 3 iunie, în Penitenciarul Aiud s-a desfăşurat ediţia a VI-a a Competiţiei de powerlifting adresată persoanelor private de libertate.

Powerlifting-ul este considerat cel mai reprezentativ sport de forţă constând în trei probe: genuflexiuni, „împins din culcat” şi „îndreptări”. Evenimentul la care au participat 22 de deţinuţi s-a derulat pe parcursul a mai mult de 7 ore şi a beneficiat de suportul tehnic şi logistic al Federaţiei Române de Powerlifting care are sediul în Alba Iulia. Rezultatele obţinute au rivalizat, pe alocuri, cu cele dintr-o competiţie oficială, nu de puţine ori bara de concurs fiind încărcată cu greutăţi ce atingeau 180, 200 sau chiar 240 de kilograme.

Citește și Spațiu special pentru copiii care își vizitează părinții în arest, la Penitenciarul Aiud

Practicarea activităţilor sportive de către deţinuţi contribuie la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor şi a adversarului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile, având în acelaşi timp marele avantaj că persoanele private de libertate au  intrinsec motivaţia necesară de a participa.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii