Companii care furnizează populației energie electrică :RCS&RDS vinde curent către populaţie, mai ieftin decât Electrica

Adăugat la Social-Economic

RCS&RDS a început să câștige clienți  și vinde curent către populaţie mai ieftin decât Electrica. De pe www.radiounirea.ro află care este prețul.

energia_electricaCompania telecom RCS&RDS beneficiază de energie ieftină, subvenţionată tot de populaţie, produsă în propriile parcuri fotovoltaice din ţară. RCS&RDS a început deja să ia din clienţii Electrica.
RCS&RDS a început, timid, să vândă curent pentru populaţie. Mai întâi, a atacat piaţa din oraşul în care se găseşte sediul firmei, Oradea. După cum scrie publicaţia locală ebihoreanul.ro, din această lună, RCS &RDS a lansat, local, un proiect pilot prin care urmăreşte convingerea actualilor clienţi de telefonie şi net să cumpere şi curent. Potrivit sursei citate, compania telecom încheie contracte pe un an la un preţ de 130 de lei/MWh, mult sub furnizorul zonal, Electrica, care are un preţ de 169 lei/MWh. La acest preţ al mărfii de adaugă costuri de distribuţie, transport, marja de furnizare, alte tarife şi taxe reglementate, care urcă preţul final la consumator până la circa 400 de lei/MWh, oricum mai ieftin decât al Electrica. „Condiţiile în care consumatorii se pot muta la noul furnizor sunt minimale. Noii abonaţi trebuie doar să aibă facturile plătite la zi şi să depună câte o copie după actul de identitate şi actul de proprietate al imobilului, iar de formalităţile de transfer se ocupă RCS&RDS”, scrie ebihoreanul.ro.

Pe piaţa marilor consumatori de electricitate, compania orădeană este deja activă de mai mult de un an. Tuturor clienţilor le propune acelaşi preţ, 130 de lei/MWh, contract pe un an. Printre clienţii câştigaţi se numără Compania de Apă Oradea, mai multe spitale, precum şi regia locală de transport public. Astfel, de la 1 martie, tramvaiele orădene merg cu curent cumpărat de la RCS&RDS.RCS&RDS a intrat pe piaţa energiei regenerabile la sfârşitul anului 2012, când a achiziţionat primele parcuri fotovoltaice „la cheie”. Campania de achiziţii s-a încheiat în 2013, cu cel de-al şaptelea parc solar cumpărat la Cheresig, după ce statul şi-a redus considerabil schema de sprijin prin certificate verzi puse la dispoziţia investitorilor în acest sector. La sfârşitul anului trecut, compania şi-a manifestat intenţia de a prelua Enel Distribuţie Banat, la concurenţă cu alţi ofertanţi din ţară şi străinătate. Proprietarii companiei au oprit negocierile în ultimul moment, pe fondul creşterii profitabilităţii Enel Banat.RCS &RDS are un portofoliu de clienţi de cablu, telefonie şi internet de aproape 4 milioane de români, în toată ţara.Proprietarul companiei telecom este orădeanul Zoltan Teszari, unul dintre cei mai bogaţi români, creditat cu o avere de circa 530 de milioane de euro.

Sursa: economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.