Cod portocaliu de ploi și vijelii : Ce li se recomandă șoferilor

Adăugat la Știri
Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. 

Anunțul polițiștilor vine după ce ANM a emis un cod portocaliu de ploi și vijelii.

Oamenii legii mai subliniază că, de asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Citește și Vara, anotimp periculos pentru șoferi | Poliţia Rutieră ne sfătuieşte cum să evităm accidentele în timpul vacanţei

„Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, îi atenţionăm pe şoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic. Conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare”, se arată în comunicatul remis de IGPR.

Totodată, conducătorii auto trebuie să evite oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare).

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii