Cod galben, în Alba, până miercuri: Ninsori și viscol în zona montană din vestul și sudul județului

Adăugat la Știri
Meteorologii anunță cod galben de ninsori, lapoviță și viscol în zona montană a județului Alba. Potrivit ISU Alba, în Vestul și Sudul județului Alba, se anunță ninsori importante cantitativ și viscol în zona montană (de la 1500 m) de luni, 11 februarie 2019 începând cu ora 22.00, până miercuri, 13 februarie, la ora 2.00.

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 20 – 13 februarie, ora 10
Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.
Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 22 – 13 februarie, ora 02
Fenomene vizate: ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană

În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol, potrivit meteoromania.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii