Cod galben de ceață în județ : Recomandări pentru șoferi, pietoni și bicicliști

Adăugat la Știri

Ceața care persistă încă de azi dimineață în Alba dă bătăi de cap șoferilor și pune probleme serioase bunei desfășurări a traficului rutier. Meteorologii au emis o atenționare de Cod Galben de ceață, valabilă în întreg județul până la ora 11.00, atenționare care s-ar putea prelungi.

ceataPotrivit meteorologilor, pe drumurile județene și naționale care tranzitează Alba se semnalează ceață, care determina scăderea vizibilității, local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Politia Rutiera recomandă conducătorilor auto folosirea corespunzătoare a luminilor autovehiculelor în trafic, să adapteze viteza la condițiile de drum, să păstreze distanța corespunzătoare în mers și rândul în coloana și să nu efectueze depășiri neregulamentare. De asemenea, polițiștii de la rutieră sfătuiesc conducătorii auto să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol. Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii