Cod galben de caniculă în Județul Alba: Puncte de prim ajutor în Alba Iulia

Adăugat la Știri

Meteorologii anunţă temperaturi caniculare pentru aceste zile, cand temperatura poate sa atinga 40 de grade în anumite zone din ţară. Judetul Alba se afla in aceste zile sub avertizare cod galben.

Valul de căldură se va extinde iar disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 33 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade,

Maxima zilei va urca pana la valoarea de 33 de grade. In aceasta dupa amiaza, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Pentru a veni in ajutorul cetatenilor, municipalitatea si Crucea Rosie, filiala Alba, au amenajat puncte medicale anticaniculă, in mai multe puncte din oras, si anume in zona BCR Cetate, Piața Cetății, zona magazin Unirea. Personalul medical va  masura tensiunea sau glicemia iar Primaria asigura necesarul de apa potabila.

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii