Rămâi conectat

Administrație

CNAIR scoate la licitație studii suplimentare pentru sectoarele 2 şi 3, din munţi, ale autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

CNAIR scoate la licitație studii suplimentare pentru sectoarele 2 şi 3, din munţi, ale autostrăzii Sibiu-Pitești.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va scoate la licitaţie studii suplimentarea pentru cele mai dificile secţiuni din Autostrada Sibiu – Piteşti. Documentaţia pentru studiile geotehnice pentru porţiunea din munţi a viitoarei şosele peste Carpaţi ar putea fi trimisă spre validare la ANAP în decembrie.

Cel mai important proiect rutier al României, Autostrada Sibiu – Piteşti, este îngheţat până la emiterea Acordului de Mediu. După obţinerea acestui document esenţial, ar putea fi deblocate secţiunile 1, 4 şi 5. Pentru secţiunile cele mai dificile, respectiv 2 şi 3, vor fi realizate însă studii suplimentare, se arată într-un răspuns al CNAIR pentru reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

CNAIR estimează că în decembrie va transmite Agenţiei Naţionale de Achiziţii Pubice (ANAP) documentaţia pentru licitarea studiilor suplimentare pentru sectoarele 2 şi 3 din Autostrada Sibiu – Piteşti.

Pentru secţiunea 4, reprezentanţii CNAIR spun că există studiul geotehnic din Studiul de Fezabilitate realizat în 2008, dar şi investigaţii geotehnice din contractul de revizuire a studiului iniţial.

Astfel, teoretic, secţiunea 4 ar putea fi scoasă la licitaţie pentru proiectare şi execuţie după emiterea Acordului de Mediu. Tot atunci, ar putea fi deblocate şi licitaţiile pentru secţiunile 1 şi 5, aflate de un an în etapa de evaluare a ofertelor.

 Acordul de Mediu este necesar pentru emiterea Autorizaţiei de Construire, iar, conform estimărilor oficialilor români, ar putea fi gata la finele acestui an.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

În iulie 2017, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit în octombrie nouă oferte (secţiunea Sibiu – Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti).

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Sursa: economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Noi locuri de parcare, în curând, în Alba Iulia

Publicat

în

În Alba Iulia, noi locuri de parcare, în curând

La Alba Iulia vor fi amenajate, în scurt timp, noi locuri de parcare, a anunțat viceprimarul Emil Popescu. 

Locurile de parcare vor fi amenajate pe strada Frederic Mistral, în imediata apropiere a Tribunalului. Este vorba despre un teren pe care se află o fostă centrală termică, precum și ruinele fostei săli de sport 1 Mai care a fost cuprinsă, nu cu foarte mult timp în urmă, de un incendiu.
După demolarea clădirilor respective, zona va fi igienizată, urmând ca în perimetrul respectiv să existe locurile de parcare respective, precum și un spațiu verde.
Recent, alte câteva zeci de locuri de parcare din mai multe zone din municipiu au fost date în folosință, ca urmare a demolării mai multor garaje care erau construite între blocuri și pentru care contractele de concesiune expiraseră.
De asemenea, la finalul anului trecut, au început lucrările de demolare a blocului Turturica. Aici va fi ridicată o parcare supraetajată.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Câmpeni: Amplasament predat pentru edificarea podului de pe strada Izvoarelor

Publicat

în

Amplasament predat pentru edificarea podului de pe strada Izvoarelor din Câmpeni

A fost predat constructorului amplasamentul pentru o investiție foarte importantă pentru orașul Câmpeni.
Este vorba despre noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni – ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”.
Este o investiție a cărei valoare este de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.
Contribuția Orașului Câmpeni este în jur de 10% din această sumă. Majoritatea banilor sunt prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.
Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea propriu-zisă a lucrărilor. Constructorul a estimar că ar putea finaliza lucrarea în 12 luni.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Ecologizare amplă pe Valea Aiudului

Publicat

în

Pe Valea Aiudului, ecologizare amplă

5 kilometri din Valea Aiudului sunt ecologizați în această perioadă, potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Aiud.

„Aceasta e treaba noastră! Împreună însă, pentru a menține frumusețea și curățenia văii, implicit a orașului, este esențial ca fiecare să păstreze curățenia.

De cele mai multe ori, nu putem noi aduna, cât și ce pot alții arunca!”, au transmis reprezentanții administrației locale aiudene.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba