City manager-ul Nicolaie Moldovan, la Unirea FM: Alba Iulia este, în anumite momente ale zilei, sufocată de presiunea traficului. Primăria caută soluții

Adăugat la Știri

alba iulia straziAlba Iulia este, în anumite momente ale zilei, sufocată de presiunea traficului, a declarat la Unirea FM city managerul municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan. Acesta a precizat că trebuie regândită problema parcajelor și a lipsei locurilor de parcare, corect amenajate pentru fluidizarea orașului.

Toate aceste lucruri sunt cuprinse în planul de mobilitate urbană, ce se afla în dezbatere publică. În pregătire, după finalizarea acestui document, primăria are mai multe proiecte destinate îmbunătățirii infrastructurii stradale. Unul dintre ele privește extinderea pistelor de biciclete, care pot deveni o alternativă de deplasare în oraș.

Nicolaie Moldovan : ”Va începe o altă etapă, în care  aproximativ 6 proiecte sunt în pregătire, dedicate îmbunătățirii infrastructurii stradale și extinderii zestrei de străzi a orașului, pe care va urma să circule transportul public de persoane. Pe de altă parte, trebuie să facem variante suplimentare actualei trame stradale care poate prelua traficul ce aduce oamenii din zona de locuințe. Un proiect important este cel de marcare sau de creare a unor străzi cu piste de biciclete. Am vrea să ajungem un oraș care reușește să administreze o zestre de pistă de biciclete care poate interconecta zonele de intres ale orașului, care pot deveni o alternativă, alături de mijlocelele de transport în comun, pentru deplasarea în mai multe puncte ale orașului, inclusiv ale turiștilor.”

Administratorul public al orașului a declarat că Alba Iulia are la ora actuală circa 32.000 de mașini înregistrate la Direcția de Taxe și Impozite și zilnic vin la muncă în Alba Iulia circa 10.000 de oameni O măsură pentru a decongestiona traficul ar fi acordarea de gratuitate la transportul în comun în intervalul orar 7.30 – 8. 30 și 15.30- 17.00.

Nicolaie Moldovan : ”Măsura gratuității costă. Și până  nu vedem câți sunt cei care în intervalul acesta circula și cât costa deplasarea autobuzului de la punctul A la punctul B, nu putem să acredităm atât de ușor materializarea prin această soluție a unei probleme de trafic a orașului. Un studiu al Băncii Mondiale arată că, zilnic, vin la muncă în Alba Iulia, pe durata celor 5 zile lucrătoare, aproape 10.000 de  oameni. Evident că o bună parte dintre ei vin cu mașinile. La fel și turiștii, majoritatea ajung cu mașinile. Apoi sunt cei care vin la instituțiile justiției, la instituțiile care reprezintă Guvernul în teritoriu, sunt cei care vin la spital sau la Universitate.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii