Circa 60.000 de bilete de tratament balnear: Cine poate beneficia și cum se obțin

Adăugat la Știri

Săptămâna aceasta, Guvernul a aprobat bugetul și numărul de bilete de tratament pentru anul 2019. Numărul biletelor din acest an este de 59.622. De biletele de tratament pot beneficia numai cei care au indicații medicale prin care pot dovedi că au nevoie de tratamente balneoclimaterice.

Cel care are nevoie de un asemenea tratament are dreptul la un bilet însă trebuie să fie asigurați în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special.

Documentele de care este nevoie pentru a obține un bilet sunt:

  • cererea tip de acordare a biletului de tratament;
  • actul de identitate (copie);
  • talonul de plată a pensiei (original sau copie);
  • biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
  • programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Biletele se acordă în funcție e punctajul obținut iar în cazul în care mai multe persoane obțin același punctaj se ține cont de câte bilete de tratament au beneficiat persoanele respective, în ultimii doi ani, potrivit dcbusiness.ro.

Biletele vor fi repartizate pe maxim 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, preţul biletului incluzând tariful pentru 12 zile de tratament balnear. Sunt vizaţi, în principal, pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii