“Ciocarlia reloaded”, spectacolul care va deschide cele trei zile ale festivalului Sărbatoarea Muzicii

Adăugat la Știri

“Ciocarlia reloaded” este spectacolul care va deschide cele trei zile de festival – Sarbatoarea Muzicii. Muzica românească cu elemente tradiționale și spirituale cu tot ce are ea mai bun și mai pur. Conceptul acestui proiect este acela că instrumentul conține artistul la propriu.

Un proiect neconvențional inițiat în jurul unui artist celebru, devenit simbol național, Ovidiu Lipan Țăndărică. Punctul forte este reprezentat de secțiunea ritmică și de percuție, oscilația dintre tobă și toacă fiind integrată în orginalitatea sound-ului românesc autentic. Adaugati instrumenete ca tambal, vioara, acordeon, nai, clapa, toba, bas, pe scurt lăutaria, într-un spectacol plin de emoții. Totul într-o formulă de taraf, posibil definit oricând ca și orchestră, combinând elemte de muzică pre-clasică, horă sau sârbă autentică. La toate acestea se suprapune vocea inconfundabilă a lui Mircea Baniciu, figura cea mai proeminentă a folk-ului contemporan, susținută de Nicu Patoi și Ioji Kappl. Istoria Ciocârliei, devenită celebră în interpretarea lui Grigoraș Dinicu, stă la baza evenimentului-concept creat de Revolver,  destinat tuturor celor care sunt receptivi și sensibili la marile teme culturale românești. Sunetul și armonia vor fi eliberate către public, într-un performance special, inclusiv de Cvartetul Amadeus și Oana Lianu – folclor romanesc ,voce, nai si instrumente populare romanesti de suflat: tilinca, fluier, 2 fluiere simultan, caval, ocarina, dramba.

Citește și  23-25 iunie, Sărbătoarea Muzicii, în Cetatea Alba Carolina: Formația SMOKIE, cap de afiș la ediția din acest an

1-Trupa Amadeus, 2 viori, 1 cello, 1 keyboard

2-Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce
3-Ionel Drăghici, țambal
4-Marius Vernescu, keyboard
5-Daniel Manasi, vioară
6-Jezebel, voce
7-Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică
8-Ovidiu Lipan, toacă, tobe, darbuca
9-Nicu Patoi, chitară electrică
10-Ioji Kappl, chitară bas, direcție muzicală

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii