Cine nu se înscrie după repartizarea computerizată pierde locul la liceu

Adăugat la Știri

Ministerul Educatiei a anuntat repartizarea locurilor pentru admiterea la liceu in 2017. Elevii au fost repartizati conform optiunilor bifate si, foarte important, conform mediei de la Evaluarea Nationala si cea de absolvire a claselor V-VIII. Foarte important este faptul ca toti elevii repartizati la liceu trebuie sa depuna dosarele de inscriere pana pe 17 iulie, altfel vor pierde locurile!

Pe data de 12 iulie absolventii claselor a VIII-a sunt repartizati computerizat in invatamantul liceal de stat, urmand ca-n 13 iulie sa fie afisate, la scolile gimnaziale, listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate la liceele din Bucuresti si alte judete.
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune, scrie romaniatv.net.
Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente.
Intre 13 si 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati. Atentie! In lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.
Actele necesare pentru dosarul de inscriere:
– cererea de inscriere (la liceul respectiv);
– cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, acesta din urma in copie legalizata;
– adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a (se ridica de la scoala absolvita de elev);
– foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridica de la scoala gimnaziala;
– fisa medicala a elevului (de la scoala gimnaziala).

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii