Cifra 8 pe eticheta alimentelor? Legumele şi fructele etichetate astfel sunt periculoase

Adăugat la Știri

De obicei, fructele şi legumele pe care le găsim în supermarketuri au etichete ce conţin nişte coduri. Extrem de importante pentru sănătatea noastră, dar despre care nu cunoaştem mai nimic… 

cod legumePuţini sunt cei care verifică legumele şi fructele de import pe care le cumpără din supermarketuri şi se întreabă ce semnificaţie au codurile de pe etichete…

Potrivit digi24.ro, se numesc coduri „PLU” şi arată dacă fructul a fost crescut bio, cu îngrăşăminte chimice sau dacă a fost modificat genetic. Aceste combinaţii de cifre sunt stabilite de Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor şi sunt folosite încă din anul 1990.

Este vorba despre un cod din patru sau cinci cifre care arată cum a fost crescut produsul respectiv: ecologic, cu pesticide sau dacă a fost modificat genetic. Astfel veţi înţelege şi diferenţa de preţ dintre portocalele organice şi cele crescute convenţional, de exemplu, care pot arăta la fel.

Astfel, orice număr care începe cu cifra 9 înseamnă că produsul etichetat astfel este organic. Mai precis, solul utilizat pentru cultivarea şi creşterea produsului respectiv nu conţine deloc pesticide, îngrăşăminte, chimicale şi antibiotice. Alimentele ecologice nu numai că au un gust mai bun ci, potrivit dovezilor ştiinţifice, sunt şi mult mai sănătoase.

Orice combinaţie care începe cu cifra 3 sau cifra 4 înseamnă că produsul respectiv a fost crescut în mod convenţional. Mai precis, agricultura convenţională implică folosirea de pesticide şi chimicale pentru a asigura culturi mai durabile, mai productive şi mai rapide. Aceste produse sunt în mod evident şi mai ieftine.

Citeste si Cum păstrăm legumele şi fructele proaspete peste iarnă

Cifra 8 este cea mai de temut. Aceasta indică faptul că produsele respective au fost supuse metodelor de creştere folosind inginerie genetică. Altfel spus, alimentele cumpărate au fost manipulate genetic în scopul maximizării productivităţii. Evită  această categorie de produse!

Sursa.one.ro

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii