Cetățenii vor putea cere, de astăzi, până la 8.000 de lei pentru a schimba sistemul pentru încălzirea casei

Adăugat la Știri

casa-verdePersoanele fizice care aleg să instaleze, să modifice sau să schimbe sistemul de încălzire al locuinței proprii, în așa fel încât să folosească energie regenerabilă, vor putea cere, în perioada 10-24 octombrie, un ajutor de stat de până la 8.000 de lei, în cadrul programului „Casa Verde”.

Concret, persoanele fizice vor putea cere până la 3.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a-și instala panouri solare presurizate sau până la 8.000 de lei pentru instalarea unor pompe de căldură (exclusiv pompele de căldură aer-aer). Dosarul de înscriere va trebui depus, într-un singur exemplar, la agenția județeană pentru protecția mediului din zona domiciliului solicitantului.

Citește și Ajutorul pentru încălzirea locuinței poate fi solicitat până la 15 octombrie

Persoanele fizice care vor fi acceptate în program vor trebui să se prezinte la agențiile județene pentru protecția mediului pentru a semna contractul de finanțare nerambursabilă. Acesta va avea o valabilitate de 12 luni de la data semnării, în timp ce proiectul de schimbare a sistemului de încălzire va trebui finalizat în zece luni de la semnare. În fine, în cadrul termenului de zece luni, după finalizarea proiectului, beneficiarul va putea să depună cererea de decontare.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii