Cererile unice de plată se pot depune la APIA până în 16 mai

Adăugat la Știri

subventii-APIAFermierii pot depune la centrele APIA cererile unice de plată până în 16 mai. Potrivit reprezentanților instituției, doar până la această dată pot depune cererile fără penalizare.

Acestea pot fi depuse şi după 16 mai, în termen de 25 de zile calendaristice, până în 10 iunie 2016, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. Din monitorizările zilnice, începând cu data de 1 martie, s-au depus la APIA peste 550.000 de cereri de plată, pentru o suprafață eligibilă de aproape 3 milioane de ha.

În ceea ce privește procesul de depunere a cererilor din sectorul zootehnic–Campania 2016, care a început pe 25 aprilie, până în acest moment au fost deja înregistrate aproape 16.000 de cereri la nivelul centrelor județene, acest numâr urmând să crească în perioada următoare.

Fermierii sunt așteptați la centrele județene, atât pentru depunerea cererilor de plată în sectorul vegetal cât și pentru completarea cererilor depuse deja cu informațiile privind animalele deținute sau  solicitate la plată, până cel mai târziu pe 10 iunie 2016. După aceasta dată cererile nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se mai acordă niciun fel de plată sau de sprijin.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii