Cercetătorii din Olanda au stabilit care sunt melodiile ce schimbă starea de spirit. Vezi ce poţi asculta pentru a alunga tristeţea

Adăugat la Muzică

muzicaSpecialiştii de la Universitatea Groningen din Olanda au efectuat un studiu, pentru a observa care sunt piesele care îţi schimbă starea de spirit în bine. Dr. Jacob Jolij, cel care a condus cercetările, a analizat 126 de piese din ultimii 50 de ani şi a vrut să vadă ce stare au oamenii după ce le ascultă. La final, a efectuat o listă cu 10 melodii care i-au făcut pe ceilalţi să se simtă mai bine.

Don’t Stop Me Now – Queen

“Don’t Stop Me Now” a fost inclusă pe albumul “Jazz”, apărut în 1978, iar în 1979 a fost lansat ca single. A devenit rapid un succes şi a obţinut discuri de aur în Italia, SUA şi Regatul Unit.

Dancing Queen – Abba

“Dancing Queen” a fost lansat de trei ori: în 1976, odată cu albumul “Arrival”, în 1992, pentru a promova “Abba Gold”, şi în 2008, după apariţia filmului “Mamma Mia”. Piesa este considerată una dintre cele mai bune ale tuturor timpurilor, obţinând locul I în 12 ţări.

Good Vibrations – The Beach Boys

“Good Vibrations” a fost lansat în octombrie 1966 şi a devenit cel mai popular hit al trupei The Beach Boys

Uptown Girl – Billy Joel

Billy Joel a scris “Uptown Girl” pe vremea când era cu modelul Elle Macpherson şi se spune că ea l-a inspirat. Piesa apărută în 1983 a devenit populară datorită apariţiei lui Christie Brinkley în videoclip, cu care Billy Joel s-a căsătorit în 1985.

Eye of the Tiger – Survivor

“Eye of the Tiger” a fost lansat în mai 1982 şi face parte de pe al treilea album al trupei Survivor. A fost inclus, de asemenea, pe coloana sonoră a filmului Rocky III.

I’m a Believer – The Monkees

Apărut în 1967, “I’m a Believer” a fost inclus de revista Rolling Stone în top 50 cele mai bune melodii din toate timpurile. Continuă să fie una dintre cele mai difuzate piese şi se fac numeroase cover-uri după ea.

Girls Just Wanna Have Fun – Cyndi Lauper

“Girls Just Wanna Have Fun” este, fără doar şi poate, cea mai cunoscută piesă interpretată de Cyndi Lauper. Puţini sunt, însă, cei care ştiu că melodia a fost scrisă de Robert Hazard, primul care a lansat-o în 1979. Nu a devenit, însă, celebră până în 1983, când a fost interpretatĂ de Lauper.

 Livin’ on a Prayer – Bon Jovi

Piesa “Livin’ on a Prayer” a fost lansată în 1986 şi a devenit un hit, ajungând numărul 1 în Billboard Hot 100.

 I Will Survive – Gloria Gaynor

Dintr-un astfel de top nu putea lipsi piesa Gloriei Gaynor, “I will survive”. A apărut în 1979, când cariera artistei era la răscruce, fiind surclarată de Donna Summer. Avea 32 de ani şi tocmai îşi pierduse mama, aşa că a scris una dintre cele mai frumoase piese ale tuturor timpurilor. La început nu a avut succes, însă după ce a fost difuzată în discotecile de la acea vreme, a devenit un hit.

Walking on Sunshine – Katrina & The Waves

“Walking on Sunshine”, piesa lansată în 1985, încheie topul pieselor pe care merită să le asculţi când eşti deprimată.

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii