Rămâi conectat

Muzică

Cercetătorii din Olanda au stabilit care sunt melodiile ce schimbă starea de spirit. Vezi ce poţi asculta pentru a alunga tristeţea

Publicat

în

Specialiştii de la Universitatea Groningen din Olanda au efectuat un studiu, pentru a observa care sunt piesele care îţi schimbă starea de spirit în bine. Dr. Jacob Jolij, cel care a condus cercetările, a analizat 126 de piese din ultimii 50 de ani şi a vrut să vadă ce stare au oamenii după ce le ascultă. La final, a efectuat o listă cu 10 melodii care i-au făcut pe ceilalţi să se simtă mai bine.

Don’t Stop Me Now – Queen

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM”]

“Don’t Stop Me Now” a fost inclusă pe albumul “Jazz”, apărut în 1978, iar în 1979 a fost lansat ca single. A devenit rapid un succes şi a obţinut discuri de aur în Italia, SUA şi Regatul Unit.

Dancing Queen – Abba

“Dancing Queen” a fost lansat de trei ori: în 1976, odată cu albumul “Arrival”, în 1992, pentru a promova “Abba Gold”, şi în 2008, după apariţia filmului “Mamma Mia”. Piesa este considerată una dintre cele mai bune ale tuturor timpurilor, obţinând locul I în 12 ţări.

Good Vibrations – The Beach Boys

“Good Vibrations” a fost lansat în octombrie 1966 şi a devenit cel mai popular hit al trupei The Beach Boys

Uptown Girl – Billy Joel

Billy Joel a scris “Uptown Girl” pe vremea când era cu modelul Elle Macpherson şi se spune că ea l-a inspirat. Piesa apărută în 1983 a devenit populară datorită apariţiei lui Christie Brinkley în videoclip, cu care Billy Joel s-a căsătorit în 1985.

Eye of the Tiger – Survivor

“Eye of the Tiger” a fost lansat în mai 1982 şi face parte de pe al treilea album al trupei Survivor. A fost inclus, de asemenea, pe coloana sonoră a filmului Rocky III.

I’m a Believer – The Monkees

Apărut în 1967, “I’m a Believer” a fost inclus de revista Rolling Stone în top 50 cele mai bune melodii din toate timpurile. Continuă să fie una dintre cele mai difuzate piese şi se fac numeroase cover-uri după ea.

Girls Just Wanna Have Fun – Cyndi Lauper

“Girls Just Wanna Have Fun” este, fără doar şi poate, cea mai cunoscută piesă interpretată de Cyndi Lauper. Puţini sunt, însă, cei care ştiu că melodia a fost scrisă de Robert Hazard, primul care a lansat-o în 1979. Nu a devenit, însă, celebră până în 1983, când a fost interpretatĂ de Lauper.

 Livin’ on a Prayer – Bon Jovi

Piesa “Livin’ on a Prayer” a fost lansată în 1986 şi a devenit un hit, ajungând numărul 1 în Billboard Hot 100.

 I Will Survive – Gloria Gaynor

Dintr-un astfel de top nu putea lipsi piesa Gloriei Gaynor, “I will survive”. A apărut în 1979, când cariera artistei era la răscruce, fiind surclarată de Donna Summer. Avea 32 de ani şi tocmai îşi pierduse mama, aşa că a scris una dintre cele mai frumoase piese ale tuturor timpurilor. La început nu a avut succes, însă după ce a fost difuzată în discotecile de la acea vreme, a devenit un hit.

Walking on Sunshine – Katrina & The Waves

“Walking on Sunshine”, piesa lansată în 1985, încheie topul pieselor pe care merită să le asculţi când eşti deprimată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Muzică

Concert 3 Sud Est la Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Concert 3 Sud Est la Alba Iulia

Un concert 3 Sud Est va avea loc la Alba Iulia în prima parte a anului 2024.

Concertul este programat în 29 martie, de la ora 19.30, și va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Primăvara sună bine cu 3 Sud Est. Vino să cântăm împreună hiturile lansate de noi in cei 26 de ani de carieră. Încă o dată vom fi INSEPARABILI!”, au transmis membrii trupei.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Muzică

Tradiții de Crăciun, spectacol de colinde cu nume mari ale genului, în 22 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Publicat

în

Tradiții de Crăciun – spectacol de colinde cu nume mari ale genului

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia organizează joi, 22 decembrie, ora 19.00, a doua ediție a spectacolului ”Tradiții de Crăciun”.

“Vestim Nașterea Domnului!” este îndemnul prin care artiști consacrați, dar și tineri în plină afirmare, vor da viață tradițiilor românești și, mai ales, frumoaselor colinde. Sava Negrean Brudașcu, Corul de Copii “Theotokos”, Duo Art, Cristian Fodor și Gino vor încânta publicul albaiulian, alături de Tudor Limbean (Micul Patriot), Ioana Mărginean, George Drăgan, Georgiana Zbutea și Vlad Lință.

La spectacol intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile).

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Muzică

2 august: Serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș

Publicat

în

Astăzi, serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș au plăcerea de a vă invita luni, 2 august 2021, la ora 19:00, la sediul lăcașului de cult păstorit de părintele Florin Gatea, situat în Piața Cardinal Alexandru Todea, la o seară de muzică de cameră în compania instrumentiștilor Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian).

Programul va conține trei lucrări de referință din repertoriul cameral: Sonata în Re minor pentru violă și pian de M. Glinka, Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă de R. Schumann, Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian de E. Grieg.

Momentul muzical va fi completat de vernisajul expoziției de grafică, „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”, a artistului plastic botoșănean Aida Șușter-Boțan. Expoziţia cuprinde portretele unor mari personalităţi ale culturii și spiritualității româneşti, începând din perioada interbelică până în contemporaneitate, fiind expresia respectului și pioasei aduceri aminte față de înaintași.

Accesul este gratuit, cu respectarea condițiilor de distanțare și cu portul măștii de protecție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba