Centrul Maternal ”Speranța” din Alba Iulia găzduiește patru cupluri mamă-copil. Urmează să sosească alte două, astfel că centrul va funcționa la capacitate maximă

Adăugat la Știri

mameCentrul Maternal ”Speranța” din Alba Iulia găzduiește, la ora actuală,  patru cupluri mamă-copil. Urmează să sosească alte două, astfel că centrul va funcționa la capacitate maximă.

În judeţul Alba funcționează, la ora actuală, doar un singur centru maternal. Este vorba  despre centrul ”Speranța” din Alba Iulia, care poate găzdui 6 cupluri mamă-copil. Timp de un an și jumătate, centrele maternale le devin casă mamelor care nu au unde locui, proaspetelor mămici care sunt renegate de familie dar şi celor care ajung victime ale violenţei în familie. Împreună cu copiii lor, femeile aflate în situaţie de risc beneficiază de cazare, masă, consiliere psihologică și asistență medicală.

Citește și Directorul AJPIS Alba: Părinții care au copii adoptați sau cu grad de handicap beneficiază de program redus de muncă

Directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Alba, Valentin Frăcea, spune că în cazul în care mama are un loc de muncă, specialiştii supraveghează în locul acestia copiii pe perioada în care mama lor se află la serviciu. La centrul maternal din Alba Iulia sunt găzduite în prezent 4 mămici și urmează ca în curând să sosească alte 2, astfel că centrul va funcționa la capacitate maximă.

Până nu demult, în Alba, funcționa un alt centru maternal,”Sf. Veronica” Dumbrava, în comuna Unirea, centru care nu mai primit acreditare, precizează directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Alba.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii