Rămâi conectat

Știri

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” se implică în campania ShoeBox

Publicat

în

Una din cele mai serioase campanii naționale de ajutorare a copiilor cu care soarta a fost mai puțin generoasă, ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi, beneficiază în acest an de sprijinul Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia si al Primăriei Alba Iulia.

”Este o acțiune în care ne implicăm cu mult drag și ne dorim să fim, și în acest caz, un liant între cei care au ceva de oferit și cei care au nevoie de sprijin, astfel încât să construim o comunitate mai puternică”, a declarat Ana Cosma, coordonatoarea centrului.

Începând cu data de 2 decembrie, între orele 10 și 18, veți putea aduce la sediul centrului din strada Gladiolelor 3A, cutii de pantofi care în prealabil au fost frumos ”îmbrăcate” în hârtie de cadouri – separat corpul și capacul cutiei, pentru ca voluntarii ShoeBox să poată verifica conținutul cutiei și să o sigileze ulterior – în care să puneți lucruri sau jucării pe care doriți să le oferiți unor copii aflați în situații defavorizate. “Luna decembrie este luna celor care stiu sa daruiasca, mai mult decat sa primeasca.

Asta este menirea “Academiei”, de a ne invata ca felul in care daruiesti este mai important decat ceea ce daruiesti. Impreuna putem arata ca sentimentul de a oferi ocupa un loc mai important decat se crede in viata noastra, ca putem pierde obisnuinta de a fi preocupati doar de noi, daruind celor la care “bucuria”nu a ajuns inca”,  Mircea Hava, primar. La nivelul județului Alba, campania ShoeBox este coordonată de Anca Tabără, cea care s-a ocupat și în anii trecuți de acțiune, reușind să o facă un adevărat succes.

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia a fost înființat prin proiectul cu acelaşi nume, implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia şi finanţat prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Direcţia Generală de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 prin Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru, Axa prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, DMI 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”. În prima lună de la inaugurare, aici au avut loc cinci workshop-uri pe diferite teme, o conferință dedicată Zilei Mondiale a Diabetului, precum și o șezătoare de Lăsatul Secului, organizată împreună cu Grupul Vatra din Geoagiu de Sus, care s-a bucurat de aprecierea unanimă a celor prezenți. De asemenea, în cadrul centrului și-a început activitatea un Club de handmade, care are deocamdată întâlniri săptămânale, în fiecare zi de miercuri, de la ora 11. Tot la Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” găsiți și un punct de promovare a micilor afaceri, unde cei care doresc să își promoveze produsele și serviciile lasă cărți de vizită sau flyere pe care persoanele interesate le pot lua, realizându-se astfel o legătură directă între ofertant și beneficiar. Totodată, în baza unei colaborări cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Alba, Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia va organiza o serie de seminarii pe teme de sănătate. Accesul la aceste seminarii, care vor fi susținute de specialiști în diverse domenii, va fi liber, ca de altfel la toate workshop-urile organizate de centru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba