Centru de excelenţă în matematică, la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la 97 de ani de la înființare

Adăugat la Știri

eCu prilejul sărbătoririi celor 97 de ani de la înființarea Liceului Militar la Târgu-Mureş, catedra de matematică a colegiului a iniţiat înfiinţarea unui centru de excelenţă la matematică, invitând la activităţile dedicate sărbătorii, elevi de gimnaziu, olimpici la matematică.

Descoperiţi pe internet, după în delungi căutări, am reuşit să-i aducem laolaltă pe cei care au aceeaşi pasiune – matematica şi universul ei. Primiţi cu mult drag şi deosebită căldură de către gazde, participanţii au fost martorii evenimentelor derulate în firescul lor într-o zi aniversară a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Nici chiar ploaia rece de noiembrie, nici negura care parcă nu se mai ridica nu ne-au împiedicat să mai spunem o data răspicat că liceul face parte din viața noastră, că nu este un simplu „job”, ca este parte din destinul şi din vocația noastră, a tuturor, si poate că asta îl face sa fie mereu, o poveste de succes. Ne-au fost alături invitați de seamă, care au venit nu din obligație, ci de dragul de a fi alături de noi într-o zi atât de specială. Dar am avut lângă noi şi Oameni care nu merg, în mod obișnuit, la evenimente, şi care ne-au făcut onoarea de a participa la activităţile noastre, în semn de apreciere. Cei mai buni elevi la matematică din mai multe şcoli gimnaziale din Alba, Mureș, Hunedoara, Cluj însoțiti de colegi, profesori sau părinți, au fost pentru câteva ore alături de noi si ne-au transmis entuziasmul şi energia lor calmă. A fost o bucurie sa vedem câteva zeci de perechi de ochișori cum urmăreau poveşti despre aruncarea grenadei, amestecate cu vorbe de duh despre ora de matematică, poveşti despre întâlniri sportive amestecate cu descrieri ale vieții de lm-ist şi cum e viaţa fără Facebook, cu prieteni reali lângă tine. A fost o plăcere să le răspundem la întrebări, să le arătăm colegiul cu toate aspectele lui. Cele câteva momente artistice pregătite de elevii în uniformă, au fost daruri de suflet pentru ei. S-a dovedit, încă o dată, că avem lângă noi valori autentice, demne de a fi cunoscute si admirate din tot sufletul. Așadar, fericita noastră întâlnire a fost o bucurie pentru toți. Ca toată povestea sa devină posibilă trebuie să mulţumesc elevilor mei, dăruindu-mi din curajul şi din lumina lor!”

(profesor Anamaria Fuia, iniţiatorul şi coordonatorul centrului de excelenţă al colegiului).

 

 

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii