Celebrul actor Dustin Hoffman are ”România” în ADN! Iată o listă cu personalități care au origini românești

Adăugat la Știri

Site-ul francez lepetitjournal.com, care se adresează în principal publicului francofon din toată lumea, a realizat un articol cu privire la personalităţile culturale cu origini româneşti. Pe listă se regăsesc actori mari, muzicieni, realizatori de televiziune şi politicieni. O serie de mari personalităţi publice care au făcut carieră în străinătate au origini româneşti. Printre acestea se află Dustin Hoffman, Harvey Keitel şi Lauren Bacall.

Lista începe cu Michel Drucker, un foarte cunoscut realizator de televiziune în Franţa, ajuns la vârsta de 75 de ani. Potrivit site-ului francez, tatăl lui Michel Drucker este originar din localitatea Davideni, judeţul Neamţ, unde s-a năsuct, în anul 1925.

Harvey Keitel (78 de ani), unul dintre actorii preferaţi de Martin Scorsese şi Quentin Tarantino, are, de asemenea, origini româneşti. Mama acestuia s-a născut la Brăila şi a emigrat îb Statele Unite ale Americii. Harvey Keitel este cunoscut pentru rolurile din ”Taxi Driver”, Reservoir Dogs”, ”Thelma and Louise” şi are un rol foarte important în istoria cinematografului mondial. Actorul şi comicul francez Popeck (71 de ani) s-a născut la Paris şi a avut tată de origine română. La fel, actorul şi comediantul Michele Larogue (57 de ani) s-a născut dintr-o mamă româncă care de profesie dansatoare şi violonistă.

Politicianul Pierre Moscovici (60 de ani), fost ministru al Economiei şi al Afecerilor Europene în Guvernul Francez, are şi el legăturia apropiate cu România. Tatăl acestuia, pishologul Serge Moscovici, a emigrat în Franţa, în anul 1947. A părăsit România, trecând ca refugiat prin Ungaria, Austria şi Italia. Un an mai târziu a ajuns in Franţa. În anul 1949 a primit licenţa în psihologie şi în 1950 diploma Institutului de Psihologie din Paris. Începând cu 1950 a primit o bursă pentru refugiaţi şi aşa şi-a putut continua studiile la Sorbona.

Compozitorul şi violonistul francez Valdimir Cosma s-a născut în 1940, la Bucureşti, într-o familie de muzicieni. După câştigarea primelor sale premii la Conservatorul Naţional de la Bucureşti, Vladimir Cosma a ajuns la Paris (unde emigrase unchiul acestuia, Edgar), în 1963, unde îşi va continua studiile cu Nadia Boulanger şi la Conservatorul Naţional din Paris. Pe lângă formaţia clasică, s-a simţit atras, de foarte tânăr, de muzica de jazz, muzica de film şi toate formele muzicilor populare.

Edward G. Robinson este un alt ”mosntru sacru” al cinematografului amercian. S-a născut în România, în 1893, unde se numea Emanuel Goldenberg, şi a emigrat în Statele Unite împreună cu familia la vârsta de 10 ani. După o carieră cinematografică întinsă pe mai mult de cinci decenii (1916-1972), Institutul American de Film l-a clasat pe Robinson printre cei mai mari actori ai secolului al XX-lea. Printre filmele în care a jucat pot fi menţionate ”Micul Caesar”, ”Femeia din vritrină”, ”Cele zece porunci”, ”Străinul”, etc. A murit în 1973, la Hollywood.

”Femeia fatală” Lauren Bacall s-a născut în 1924, iar părinţii acesteia erau evrei imigranţi, ale căror familii proveneau din Polonia, Franţa, România şi Germania. A fost căsătorită cu actorul Humphrey Bogart până la moartea prematură a acestuia. A decedat la 12 august 2014, în urma unui accident cerebral.

Tatăl celebrului actor american Dustin Hoffman (70 de ani) a avut, de asemnea, legături cu România. Hoffman s-a născut în 8 august 1937 la Los Angeles şi a obţinut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în anul 1980 (Kramer contra Kramer (film)) şi 1989 (Rain Man). Tatăl său lucra ca decorator la Columbia Pictures, devenind în cele din urmă vânzător de mobilă. Era evreu şi provenea dintr-o familie de imigranţi din Ucraina, Polonia şi România.

Actriţa americană Fran Drescher, cunoscută în special pentru rolul din The Nanny (Dădaca) a fost inclusă şi ea pe lista publicaţiei franceze. Părinţii săi sunt evrei din Europa de Est, iar străbunica acesteia provenea din Focşani.

Printre francezii de origine română, de mare succes, este şi vlogerul Cyprien Iov, în vârstă de 28 de ani. Cyprien Iov este un tânăr francez născut la Nisa, în 1989, din părinţi români. În domeniul în care activează este cunoscut sub pseudeonimele ”Cyprien” şi ”MonsieurDream”. Popularitatea acestuia a crescut impresionant după ce a intrat pe canalul youtube graţie calităţilor de animator, comediant şi umorist, ajungând în prezent la peste 11 milioane de abonaţi şi mai mult de un miliard de vizualizări pe canalul său de youtube. Mesajele sale se adresează în special adolescenţilor.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii