Cele mai frumoase cuvinte din limba română : 31 august, Ziua Limbii Române

Adăugat la Știri

litereLimba romana este o limba fascinanta. Deosebit de complexa si de frumoasa. Este limba care ne ajuta sa ne exprimam cele mai adanci emotii, cele mai firesti ganduri si sa existam. Cele mai frumoase cuvinte in limba romana sunt, de fapt, despre politete, politeturi si vorba dulce care mult aduce. Buna ziua si Multumesc, printre cele mai frumoase cuvinte. Iată căteva dintre cuvintele ce ar putea fi încadrate aici.

A ADORA : Am ales acest cuvant pentru ca vorbeste despre iubire si despre pretuire

A MULTUMI : Ce poate fi mai frumos decat a ne exprima gratitudinea fata de cineva sau fata de existenta?

AMURG : Pentru ca nimic nu se compara cu pacea pe care o simti atunci cand admiri… amurgul.

DOR : „Dor” este probabil, cel mai iubit cuvant din limba roamana. Trei lietere care surprind unul dintre cele mai melancolice sentimente traite de oameni…

FEERIC : Un cuvant care exprima atat de bine magia clipelor!

IDEAL : Pentru ca nu ar trebui niciodata sa incetam a visa…

FIOR : Un cuvant care exprima cele mai adanci emotii pe care le traim:

 MIRIFIC : De cate ori oare, nu am rostit – „Mirific!”- admirand cele mai frumoase peisaje?!

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990. Propunerea legislativă a fost inițiată în 2011, fiind semnată de 166 de parlamentari aparținând tuturor partidelor parlamentare din România. În expunerea de motive, inițiatorii propunerii legislative explică faptul că „importanța limbii române nu trebuie marginalizată de tendințele actuale către globalizare, deoarece limba română reprezintă fundamentul identității naționale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăți puternice și unite”.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii