Rămâi conectat

Știri

Cele mai căutate locuri de pescuit din Alba sunt bălţile de la Daia Română şi Doştat

Publicat

în

Amatorii de pescuit au mai multe variante de locaţii în judeţul Alba unde pot practica hobby-ul preferat.

Fie că aleg apele curgătoare de munte sau de şes ori lacurile şi bălţile din zonă, pescarii dispun de un fond piscicol bogat format din crap, mreană, clean, caras, somn, fitofag, avat, morunaş şi şalau. Ştiri pe aceeaşi temă Anomalie genetică: pui cu patru picioare în gospodăria unei familii di… Cele mai cunoscute ferme piscicole din Alba sunt la Daia Română şi Doştat, care permit pescuitul în schimbul unei taxe de acces. La Daia Română se ajunge pr drumul judeţean din oraşul Sebeş. Taxa de acces este de 50 de lei pe zi, iar programul este de la ora 6.00 până la ora 20.00. Zona dispune de două bazine cu o suprafaţă de 14 hectare, populate în special cu crap şi alte specii apropiate: caras, cosaş, scoicar. De asemenea, se poate pescui ştiucă, şalău, novac, somn sau chiar sturion. Cantitatea maximă admisă pentru fiecare persoană este de 4 kg de peşte. Dacă se depăşeşte această cantitate, pentru peştele prins se vor achita sume suplimentare, cuprinse între 5 lei şi 25 de lei pentru un kilogram, în funcţie de specia de peşte. Preţurile sunt aproximativ similare şi pe balta de la Doştat, afaltă la limita dintre judeţul Alba şi Sibiu. Se ajunge aici făcând stanga din E81, dacă se merge dinstre Sebeş şi dreapta dacă se merge dinspre Sibiu, în dreptul localităţii Cunţa. Un alt exemplu este heleşteul de la Sîncel. Aici se poate pescui în schimbul sumei de 40 de lei, pentru membrii AJVPS Alba sau 80 de lei, pentru posesorii de permise eliberate de alte asociaţii. Pentru cei din Alba Iulia, râul Mureş, Ampoi sau Sebeş rămân variantele cele mai apropiate şi totodată cele mai frecventate de pescari. Taxele în Alba variază între 4 lei şi 40 de lei, în funcţie de opţiunea fiecărui pescar. Zonele cele mai frecventate mai sunt Arieş, Târnava, Râul Mare şi Râul Mic din Cugir, fiecare cu afluenţii lor. De asemenea, mai sunt disponibile barajul de la Sâncel, balta de la Oarda de Sus, Balta Captalani de la Noşlac, cele de la Războieni, Chereteu, Crăciunel. Avem şi lacuri de acumulare, dintre care amintim pe cel de la Căpâlna, Petreşti, Tăuţ sau lacul de la Mihoeşti. Cu excepţia membrilor asociaţiilor de pescari, taxele percepute pentru pescuit de către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, în funcţie de perioadă, diferă de la 4 lei pentru o săptămână, 8 lei pentru o lună şi pentru un an 16 lei. Pescarii sportivi, membri ai AJVPS Alba pot practica pescuitul în baza plăţii cotizaţiei de membru, în funcţie de categoria socială. Salariaţii trebuie să plătească 40 de lei pe an, studenţii şi persoanele cu handicap mediu sau uşor plătesc 10 lei pentru obţinerea permisului, iar pensionarii, veteranii de război şi persoanele cu handicap grav pescuiesc gratuit. Pentru iubitorii apelor de munte se poate pescui păstrav pe râurile Arieş, Cugir, Sebeş, în intervalul 1 mai – 15 septembrie. De la mijlocul lunii septembrie şi până în data de 30 martie, pescuitul pentru această specie este interzis, fiind considerată perioadă de reproducere.

Sursa:adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba