Rămâi conectat

Social-Economic

Cele 3 niveluri la care antreprenorii care nu-și plătesc taxele vor fi arși la buzunar

Publicat

în

Oamenii de afaceri cu intarzieri la plata taxelor si impozitelor vor fi penalizati in trepte de intensitate, in functie de gravitatea abaterilor , prin noul Cod de procedura fiscala, a explicat, joi, secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice (MFP) Gyorgy Attila. Citește mai mult pe radiounirea.ro

„Este nevoie sa distingem contribuabilul onest, care de regula, isi plateste contributia la buget, dar care la un moment dat, pentru perioada scurta, nu are lichiditati sau se confrunta cu alta problema, are un proces… Nu este recomandabil sa-l punem pe acelasi palier cu cel care isi ascunde baza impozabila , face declaratii fiscale incorecte, incomplete sau false. Sau cu unii care initiaza activitate economica doar pentru a face evaziune”, a spus oficialul MFP, la o conferinta organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Citește și Taxele și impozitele locale vor fi indexate anual și nu odată la 3 ani

El a detaliat cele 3 niveluri de accesorii la care sunt supusi contribuabilii, calculate pe un an intreg (penalitatile se acumuleaza in fiecare zi):

1. „In cazul in care un contribuabil declara eronat din culpa, dar plateste suma stabilita la termenul stabilit de organele de control, accesoriile sunt de 14,6%.

2. Daca un contribuabil a declarat eronat si nu plateste (la termenul stabilit – n.r.), accesoriile cresc deja la 36,5%.

3. In cazul in care contribuabilul este evazionist – ii retinem in culpa nu doar incalcari ale legii care sunt de natura contraventiilor si intra deja pe legea penala, pe infractiune – atunci, la nivel de an, accesoriile se apropie de 70%” .

In plus, antreprenorii rau-platinici vor fi haituiti mai mult de inspectorii Agentiie Nationale de Administrare Fiscala, in timp ce oamenii de afaceri care isi platesc la timp taxele vor fi vizitati mai rar de fisc.

„Inregistrarile din cazierul fiscal sunt unul dintre parametrii luati in calcul atunci cand se calculeaza riscul fiscal, pentru ca ulterior ANAF sa foloseasca aceasta informatie a riscului in stabilirea controalelor si a frecventei acestora la contribuabili. ANAF isi va concentra resursele umane catre firmele unde avem risc de evaziune mai mare. Indirect asiguram si o echitate: firmele oneste vor avea mai putine controale, iar unde se constata incalcari ale legii vor fi controale mai frecvente”, a mai spus Gyorgy Attila.

sursa startupcafe.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba