Cea mai importantă masă a zilei, micul dejun, nu îngaşă, dar trebuie servit până la o anumită oră

Adăugat la Sfatul medicului

mic dejunToţi nutriţioniştii sunt de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Aceasta nu îngraşă şi poate furniza energia necesară pentru o nouă zi.

Arderilenoastre sunt mai intense în cursul dimineţii, întrucât organismul se mobilizează pentru a face efortul fizic din cursul zilei, micul dejun nu îngraşă, dar este important să-l servim până la ora 8.30 pentru că atunci se mobilizează sistemul endocrin

.deoarece este o masă atât de importantă  micul dejun trebuie să conţină în primul rând carbohidraţi, atât din categoria celor cu eliberare rapidă, care se găsesc în fructe, sucuri de fructe, preparate din fructe (preferabil făcute în casă), cât şi prelungită – spre exemplu, amidonul, găsit în produsele de patiserie.

 Prima masă din zi mai trebuie să conţină, proteine, pe care nutriţioniştii ne recomandă să le luăm din lapte, lapte de soia, sâmburi sau ouă (pregătite prin fierbere, de preferinţă). De asemenea, micul dejun mai poate conţine şi o cantitate mică de grăsimi (20 – 30 de grame de unt, spre exemplu) şi, obligatoriu.  Importantă este şi hidratarea, astfel că se recomandă o cană de apă (250 de mililitri), necesară pentru hidratarea organismului după perioada de repaus.

Nutriţioniştii atrag atenţia că micul dejun, în general, nu trebuie să fie foarte bogat, ci să fie compus din alimente mai concentrate în nutrienţi.

Sursa: adevarul.ro

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii