Ce spun meteorologii despre vara lui 2017 : Prognoza pe lunile iunie, iulie şi august

Adăugat la Știri

Veşti bune de la meteorologi pentru următoarele luni. Temperaturile vor fi în creştere, iar precipitaţiile vor fi însemnate doar în luna mai. Iulie se anunţă a fi cea mai călduroasă lună a anului, cu valori aproape de caniculă şi cu ploi puţine.

Meteorologii anunţă temperaturi în creștere în luna mai, dar și precipitații însemnate.

Datele centrului European anticipeaza cel putin pentru ultima luna a acestei primaveri avand semnal al unei luni apropiate de normal in ce priveste regimul de temperatura in cea mai mare parte a tarii, cu valori termice mai coborate in partea centrala si nordica a tarii, trebuie insa sa specificam ca pe masura ce ne apropiem de lunile de vara mercurul in termometre va fi in o luna mai fata de luna aprilie creste progresiv cu 4,5 grade. Cat priveste cantitatile de precipitatii centrul european anticipeaza cantitati normale in partea de sud est si sud si excedentare in restul tarii. Luna mai este in general cea mai ploioasa luna a primaverii.

În iunie ploile vor fi mai puține, iar temperaturile mai ridicate.

Citește și Codurile meteo, explicate. Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

„Statistic vorbind luna iunie e cea mai ploioasa luna a anului. Însa datele centrului European cel putin la acest moment indica canditati sub norme in special in partea de sud-si sud-est a Romaniei. În ceea ce priveste regimul de temperaturi pare o luna apropiata de norme”, precizează Elena Mateescu.

În iulie, precipitațiile aproape vor dispărea și vor lăsa locul caniculei.

„Valorile de temperaturi vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit in cea mai mare parte a tarii dar in special in partea de sud si sud est si in vest sa avem cele mai ridicate temp din punctual de vedere al precipitatiilor pare a fi o luna cu o tendinta de deficit in cea mai mare parte a tarii”.

Sursa: romaniatv.net și stirilekanald.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii