Ce se întâmplă cu corpul și mintea ta atunci când cânți !

Adăugat la Știri

Ai observat vreodata ca persoanele care sunt artisti sau poate cele care sunt in jurul tau si canta se afla mereu intr-o stare euforica? Află de pe radiounirea.ro că acest lucru se datoreaza faptului ca actul de a canta are beneficii pentru sanatate.

cantaIata cinci motive care te vor face sa canti piesa preferata ca si cand nimeni nu te-ar asculta.
STAREA DE BINE IMBUNATATITA
Cand canti eliberezi aceeasi hormoni ca atunci cand faci sex sau ca atunci cand mananci ciocolata – te simti calm si relaxat. Se elibereaza endorfine care iti stimuleaza energia si te fac sa te simti mai putin letargic.

EXERCITIU PENTRU PLAMANI
Pentru plamani, sa canti cateva minute nu poate fi decat benefic! Cantatul activeaza muschii intercostali, diafragma si stimuleaza circulatia sangelui. Cantatul implica inspiratii adanci care permit oxigenului sa intre in cantitati mari si sa elibereze tensiunea din muschi.

FORMEAZA COMUNITATI
Cantatul in grup are beneficii psihologice si este o activitate sociala sanatoasa care are si beneficii mentale, ajutand la cresterea increderii de sine si te va ajuta sa te simti mai putin depresiv, anxios si izolat.

CURATA SINUSURILE
Cantatul natural curata sinusurile si tuburile respiratorii deoarece exista un flux de aer constant care stimuleaza gatul.

TERAPEUTIC
Cantatul este cunoscut ca avand un efect terapeutic incredibil. Cantatul este o forma de tratament care te ajuta sa scapi de stres si alti factori care interfereaza cu fericirea ta. Cantatul anima mintea, corpul si spiritul si iti da sentimentul de libertate.

Citește și Cinci site-uri de unde poți descărca muzică gratuit și legal pentru videoclipurile tale

S-au realizat foarte multe studii care au aratat cate beneficii are cantatul. Un studiu care include artisti a revelat ca acestia aveau nivelul scazut de cortizol si erau foarte putin stresati.
Sursa: caplimpede.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.