Rămâi conectat

Știri

Ce ne indică limba despre toxinele din corp?

Publicat

în

Stiai ca pana si o inspectie sumara a limbii iti poate dezvalui daca ai probleme hepatice, digestive, sau legate de stres? La o analiza mai atenta a limbii, poti descoperi chiar indicii despre functionarea intregului corp, despre punctele sensibile, vulnerabile, precum si despre organele bolnave care reclama un tratament medical.Le afli de pe radiounirea.ro.

Limba reprezinta o oglinda a corpului in intreg ansamblul sau, precum si a anumitor zone corporale, care, potrivit medicinei populare, corespund anumitor organe. Modificarile de coloratie si de tesut sau prezenta unor depuneri pe limba furnizeaza informatii despre starea organismului, mai exact despre zonele corpului care sunt cel mai afectate de acumularile de toxine. Daca pentru o analiza exacta a starii limbii este nevoie de o persoana avizata, care sa posede o experienta indelungata in domeniu, unele afectiuni pot fi descoperite urmand doar acest test simplu. Este important sa examinezi limba dimineata imediat dupa trezire, inainte de a te spala pe dinti.

Cum arata o limba sanatoasa

Pentru a avea termen de comparatie, este important sa stim cum arata o limba sanatoasa.
Trebuie sa fii atent la urmatoarele caracteristici:
1. Culoare – coloratie roz, fara zone intunecate sau decolorate. Aceasta pigmentatie indica o buna irigare cu sange.
2. Forma – Limba maleabila si flexibila. Suprafata este neteda, fara crapaturi, umflaturi sau semne de atrofie. Tremorul limbii, sau o limba prea rigida ori prea flasca sunt semne ale unor probleme in organism.
3. Depozite – O limba sanatoasa nu este acoperita de pelicule sau depozite albicioase. Depozitele albe usor vizibile sunt semne ale acumularilor de toxine si ale unui consum excesiv de produse lactate, in timp ce petele maronii si gri-inchis indica probleme digestive, renale sau hepatice.
4. Gradul de umectare – Limba sanatoasa este usor umeda, in schimb umectarea excesiva semnaleaza nereguli in organism.
5. Vascularizare – Vasele sanguine de la radacina limbii trebuie sa aiba o coloratie vie, sa nu iasa prea mult in relief si sa nu prezinte semne de umflare. Venele de culoare albastru-inchis si vinetiu indica prezenta unor afectiuni fizice.

Ce poti detecta la examinarea limbii?

• Starea organelor interne
• Zonele in care s-au acumulat toxine
• Problemele legate de glanda tiroida
• Anemia
• Absorbtia slaba a nutrientilor
• Infectiile parazitare
• Inflamatiile din organism

Afla care sunt punctele tale slabe

1. Depozite in regiunea posterioara a limbii
Sunt localizate in preajma radacinii limbii. Indica probleme de digestie si acumulari de toxine sau infectii parazitare in intestine.
2. Depozite la radacina limbii si catre extremitati
Sunt un semn al supraincarcarii rinichilor cu toxine si pot semnala chiar existenta unor boli severe. Depozitele pot fi albicioase, maronii sau de alte culori.
3. Zona mediana „curata”, dar imprejmuita de pete sau pelicule de culoare rosie
Zona de mijloc a limbii este rosie si imprejmuita de pelicule sedimentare, uneori insotite si de mici eroziuni. Aceasta zona indica o inima sensibila, atat in sens fizic, cat si spiritual. Din punct de vedere fizic, acest aspect tradeaza o supraincarcare a corpului cu toxine. Din punct de vedere spiritual, sunt un semn de „inima rea”, amaraciune, disperare si depresie somatizata.
4. Pete rosiatice pe varful si pe marginile limbii
Indica probleme pulmonare si respiratorii. Pot semnala debutul unei depresii.
5. Pete albe sau maronii pe marginile limbii in plan superior
Sunt semne ale problemelor pulmonare, ale supraincarcarii plamanilor cu mucus, sau ale unor boli precum bronsita.
6. Pelicula de culoare inchisa cu puncte negre pe marginile limbii in plan superior
Semnaleaza existenta unei pneumonii si a altor probleme grave care trebuie abordate imediat.
7. Urme de dinti pe limba
Indica o digestie slabita, care impiedica organismul sa utilizeze in intregime nutrientii din alimente. Slabirea sistemului digestiv ar putea fi consecinta unor alergii alimentare, a unor inflamatii stomacale, sau a unei alimentatii necorespunzatoare. Toxinele care se acumuleaza in organism din cauza indigestiei duc la supradimensionarea limbii, astfel incat dintii ajung sa apese pe suprafata ei, lasand urme vizibile.
8. Depozite albe in zona mediana
Indica acumulari de toxine in intestine.
9. Depozite albe sau roseata in zona mediana
Acestea indica acumularea de impuritati si toxine in intestinul subtire, pe care intregul organism lupta din greu sa le elimine.
10. Limba cu crapaturi si fisuri
Indica o digestie proasta, un intestin lenes si probleme ale sistemului nervos. Pot fi semne de intoleranta la anumite alimente, precum cele care contin gluten. Sunt, totodata, un indiciu ca organismul este impovarat de o boala de ordin spiritual, cum ar fi angoasa, insomnia sau anxietatea.
11. Spasmele limbii
Sunt un semn de instabilitate emotionala, mai exact frica, nesiguranta si anxietate.
12. Prezenta unei linii transversale pe limba
Linia este situata chiar in zona centrala a limbii si se extinde, de regula, de la radacina pana in partea superioara. Poate indica probleme cu coloana vertebrala si de ordin emotional. Este inclusiv un semn de tensiune nervoasa si stress acumulat, concretizate prin manifestari fizice. Uneori cuprinde toata limba, alteori numai o parte a ei. In ultimul caz indica probleme cu anumite organe interne, cauzele fiind stresul emotional somatizat.
13. Pelicule sedimentare dispuse de-a lungul extremitatilor limbii, localizate in partea dreapta
Indica probleme cu splina, a carei activitate este slabita de boala sau de acumularile de toxine. Acestea pot fi de culoare alba sau maroniu-inchis. Se pot confunda usor cu petele ramase in urma consumului de cafea sau ceai, diferenta constand in faptul ca cele din urma se curata usor dupa clatirea gurii. Peliculele si petele care persista pe limba timp indelungat indica afectiuni ale organelor interne.
14. Pelicule dispuse de-a lungul extremitatilor limbii, localizate in partea stanga
Sunt un semn al afectiunilor hepatice si ale vezicii urinare si tradeaza, in primul rand, supraincarcarea organismului cu toxine, grasimi si substante medicamentoase. Pot fi de culoare deschisa sau inchisa si reclama o examinare urgenta a functiei hepatice.
15. Limba supradimensionata Poate fi un semn al problemelor de tiroida, de retentie a lichidelor, precum si al acumularilor de toxine.

Cum poti curata limba de depozitele sedimentare?

Poti utiliza in acest scop o cana de apa combinata cu o lingurita de bicarbonat de sodiu. Clateste-ti gura in fiecare zi, de 3-4 ori cu aceasta combinatie si astfel vei scapa de peliculele albicioase dar si de toxinele ce se acumuleaza pe ea, usurand astfel munca organelor interne.

Sursa:secretele.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni la Primăria Alba Iulia

Publicat

în

La Primăria Alba Iulia, întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni

La Primăria Alba Iulia, a avut loc o întrevedere de lucru între Primăria Municipiului Alba Iulia, reprezentanți ai Ambasadei Elveției în România – Programul Energy Efficiency, teprezentanți ai Secretariatului Afacerilor Economice – din Elveția, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe din România – Coordonator Național pentru contribuția financiară elvețiană din România și reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca.

Discuțiile s-au concentrat în jurul proiectelor municipalității care pot beneficia de sprijin financiar în viitorul apel de proiecte dedicat eficienței energetice care se va lansa anul acesta, în baza acordului-cadru bilateral semnat între Elveția și România.  Alba Iulia s-a bucurat de această vizită de lucru în contextul în care eforturile municipalității din ultimii ani au făcut ca Alba Iulia să devină, în anul 2021, primul oraș din Transilvania care a primit titlul de comunitate sustenabilă. Obținerea acestei certificări europene oferite municipalității în prezența Ambasadorului Elveției în România, a fost rezultatul unui proces interdisciplinar într-o rețea de expertiză paneuropeană și al unei munci de echipă alături de Romania Green Building Council, Agenția Locală pentru Energie Alba și SERVELECT, se arată într-un comunicat de presă.

„Am încredere că echipa Primăriei Alba Iulia va reuși să pregătească documentațiile necesare pentru a accesa prima finanțare elvețiană nerambursabilă dedicată dezvoltării sustenabile a comunității noastre, mai ales deoarece, acest instrument financiar este printre puținele surse de finanțare pe care municipalitatea albaiuliană nu a avut ocazia să le acceseze până în prezent”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

”Conferințele de la Sebeș”, eveniment cultural găzduit în Aula Primăriei, în 3 aprilie

Publicat

în

„Conferințele de la  Sebeș”, un nou eveniment cultural de înaltă ținută, găzduit în Aula Primăriei

Primăria şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vă invită miercuri, 3 aprilie 2024, cu începere de la ora 17.00, în „Aula” primăriei municipiului Sebeş, la conferinţa „Nivele tipologice și axiologice ale discursului intelectual. Despre lectura sau hermeneutica existențială”, susţinută de dr. Virgil Podoabă, profesor universitar la Catedra de Literatură comparată a Facultăţii de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov.

Prof. univ. dr. Virgil Podoabă este scriitor, traducător și critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România. După studii primare în satul natal şi liceale la Cluj, urmează cursuri universitare între 1972 şi 1976 la Facultatea de Filologie din acelaşi oraş. Teza de doctorat cu titlul „Experiența revelatoare și tematizarea ei în literatura română contemporană” o susţine la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj în anul 2003, lucrare distinsă cu calificativul „Summa cum Laude”. Din aprilie 1990 este redactor la revista „Vatra” din Tîrgu Mureș, iar din anul 1992 ocupă postul de lector la Catedra de Literatură comparată, a Facultăţii de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov, urmând cursus honorum până la titlul ştiinţific de profesor universitar. Activitatea sa a fost intensă încă din perioada studenţiei când, a fost președinte al Cercului de istoria literaturii române și redactor al revistei „Echinox” (1974-1976), în care de altfel a şi debutat cu o recenzie în anul 1973 și în paginile căreia, a susținut cu cronici literare și eseuri, rubricile „Proză” și „Cronica literară”.

A făcut parte din echipa de coordonare a cenaclului „Echinox” între anii 1974-1976, a cenaclului „Silvania” din Zalău între 1976 şi 1980, şi a cenaclului „Iosif Vulcan” din Oradea între 1980 şi 1991, iar din anul 1990 şi până în prezent este redactor la revista „Vatra” din Tîrgu-Mureș. De-a lungul timpului a susţinut cu cronici literare, eseuri şi studii critice, prestigioase reviste de profil: „Familia” (1980-1990), „Vatra” (din 1990 încoace), şi a colaborat la revistele „Steaua”, „Caiete critice”, „Arca”, „Tribuna”, „Viața Românească”, „Limes”, „Calende”, „Discobolul”, „Paralela 45” etc. A înființat și a fost redactor-șef între 1991 şi 1992 al ziarului „Gazeta de Vest” din Oradea, iar împreună cu un grup de studenți de la Facultatea de Litere din Brașov a pus bazele revistei studenţești „Erată”, pe care a şi condus-o în calitate de director între anii 1995 şi 1999.

Totodată, prof. univ. dr. Virgil Podoabă are un palmares impresionant de participări la colocvii, târguri de carte, simpozioane, lansări de carte și întâlniri cu cititorii şi a susţinut de-a lungul timpului numeroase conferințe pe teme literare și culturale, cum este cea de la Sebeş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Daia Română, prima comună din Alba cu rețea de gaz finanțată prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

în

Prima comună din Alba cu rețea de gaz finanțată prin Programul „Anghel Saligny”, Daia Română

Daia Română este prima comună din județul Alba care va avea rețea de gaz finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Contractul de finanțare, în valoare de peste 36,7 milioane de lei, a fost semnat miercuri 27 martie.

Contractul de finanțare este în valoare de 36m7 milioane de lei. Toate locuințele, agenții economici și instituțiile publice din comuna Daia Română vor fi racordate la rețeaua nou construită de gaze naturale. Alimentarea cu gaze naturale a comunei Daia Română se va realiza din stația de reglare – măsurare predare proiectată în zona satului Limba, din comuna Ciugud.

Pentru evitarea spargerii carosabilului la executarea branșamentelor, în cazul străzilor modernizate, conductele se vor amplasa pe ambele părți ale străzilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba