Ce legumă să NU păstrezi niciodată în frigider. La rece devine otrăvitoare

Adăugat la Sănătate

Atenţie la ce depozitaţi în frigider! Chiar dacă temperatura scăzută menţine alimentele proaspete mai mult timp, unele legume pot deveni toxice la preparare dacă sunt ţinute la rece. Află mai multe pe radiounirea.ro.

Agenţia de Sănătate Publică (ASP) din Marea Britanie trage un semnal de alarmă şi sfătuieşte pe toată lumea să nu mai ţină cartofii în frigider. Motivul este simplu: „Când cartofii sunt ţinuţi în frigider, amidonul este transformat în zahăr. Astfel, atunci când gătiţi cartofii, aminoacizii se combina cu zahărul acela şi produc acrilamida, o substanţă toxică pentru organism.”

ASP explică şi cum trebuie depozitate legumele: cartofii trebuie păstraţi într-un loc răcoros şi uscat, dar în niciun caz în frigider.

Acrilamida este o substanţă chimică folosită la fabricarea hârtiei, a vopselurilor şi a plasticului, dar se găseşte adeseori şi în mâncare, mai ales în prăjeli.

sursa: foodstory.ro; sursa foto: captură youtube.com

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii

One Response to Ce legumă să NU păstrezi niciodată în frigider. La rece devine otrăvitoare

  1. Pingback: Ce legumă să NU păstrezi niciodată în frigider. La rece devine otrăvitoare – Stiri Transilvania 24