Rămâi conectat

Educație și Cultură

Ce facem atunci când o persoană nu ne răspunde la salut, în mod repetat

Publicat

în

Salutul este primul semn de politeţe şi unul obligatoriu pentru un om educat. Ce fac atunci când nu mi se răspunde salut? Dau bineţe în continuare sau ignor, la rândul meu, persoana? Află răspunsul pe radiounirea.ro.

Cum procedăm atunci când salutăm o persoană de mai multe ori şi această persoană nu ne răspunde la salut de la fel de multe ori? În cazul în care această persoană este un coleg de serviciu şi este pe acelaşi statut cu noi, o funcţie similară cu funcţia pe care o ocupăm noi, putem inclusiv să avem o lămurire cu persoana şi să o întrebăm dacă poate am lezat-o, am supărat-o cu ceva. O persoană educată este persoana care beneficiază de o asemenea dezvoltare persoanală, încât are capacitatea de a-şi negocia şi manageria şi rezolva conflictele.

Putem să facem asta dacă suntem pe acelaşi palier de job, de funcţie. În cazul în care noi suntem aici şi persoana pe care o salutăm în mod repetat şi nu ne răspunde este superior ierarhic, nu îi vom spune niciodată „Şefule, dar de ce nu mă saluţi înapoi când eu îţi spun bună ziua?” Nu, în niciun caz.

Dacă persoana evită să răspundă la salut şi este inferior ierarhic îi vom spune: „Ştiu că ne-am întâlnit de mai multe ori în această zi, aş prefera să ne salutăm, dacă nu aveţi nimic împotrivă, de fiecare dată”.

Citeşte şi Cum răspunzi la întrebarea „Ce mai faci?”

De ce să folosim o formulă de politeţe cu persoanele care ne sunt subalterni? E foarte important, pentru că suntem cu toţii oameni.

Chiar dacă ceilalţi ne servesc interesele, nu înseamnă că ne sunt sclavi, nu înseamnă că merită să ridicăm tonul la ei, nu înseamnă că merită să ne răzbunăm pe ei, să îi agresăm. Între două persoane educate, orice conflict ar exista, merită şi este foarte uşor să fie dezamorsat şi el poate să fie dezamorsat foarte simplu cu un bună ziua.

În concluzie, fie că se află în zona personală, fie în cea profesională, vom continua să salutăm persoana care nu ne răspunde la salut până când vom remedia aceast aspect şi persoana poate chiar ne va îmbrăţişa şi ne va spune „bună ziua”. 

sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Educație și Cultură

Eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Publicat

în

Calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie a unei eleve de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

„Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană. Elisa este un real exemplu de ambiție, voință și seriozitate, iar dincolo de motivația pentru performanță se dezvăluie o fată sensibilă, matură, preocupată de latura spirituală și de cunoașterea lui Dumnezeu.

Pasiunea pentru religie îmbinată cu pregătirea temeinică au ajutat-o pe eleva Elisa Jeler să obțină această performanță remarcabilă și să se califice la faza națională. Rezultatul ei reprezintă un motiv de mândrie pentru dascălii și elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, acesta adăugându-se în palmaresul generos de premii și distincții obținute în acest an școlar. Felicitări și mult succes la etapa națională!”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

O nouă bibliotecă, la Aiudul de Sus

Publicat

în

La Aiudul de Sus, o nouă bibliotecă

Marți 23 aprilie a avut loc inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus.
Proiectul, realizat pe bază de voluntariat, la inițiativa ASTRA – Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud, cuprinde cărți, publicații și tablouri primite din donații.
Este al doilea proiect dedicat păstrării identității naționale realizat de Direcția de Cultură – Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” în colaborare cu Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud.
Vă reamintim că la Gârbova de Jos cele două instituiții de cultură au realizat prima expoziție etnografică din zonă, un adevărat muzeu al tradițiilor naționale.
Acest proiect de păstrare și valorificare a universului interior al unei gospodării tradiționale românești este întregit acum de deschiderea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din Aiudul de Sus.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Festivalul Internațional de Umor – Aiud 2024: Când va începe

Publicat

în

La Aiud, o nouă ediție a Festivalului Internațional de Umor

Joi 25 aprilie, începând cu ora 16.00, sunteți invitați la Aiud la startul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Umor.
Evenimentul va debuta cu expoziții de caricatură și salonul internațional de caricatură, în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări ale unor cunoscuți caricaturiști din întreaga lume.
La manifestări va fi prezent și caricaturistul Ștefan Popa Popa’s, festivalul desfășurând-se sub înaltul patronaj al maestrului.
Seara, veți putea urmări două piese de teatru susținute de Grupul Skepsis și actrița Elena Ivanca.
Evenimentul se va desfășura la Colegiul Național „Bethlen Gabor” iar intrarea este liberă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba