Ce este astenia de toamnă. Aflați care este alimentul cel mai bun pentru a întărirea organismului!

Adăugat la Campanii de prevenire

toamnaPotrivit unor studii una din 10 persoane suferă de astenie de toamnă. Aceasta este provocată de dificultăţile de adaptare ale organismului la schimbarea de temperatură. Aflaţi de pe radiounirea.ro care sunt semnele asteinie de toamnă şi la ce remedii naturiste puteţi apela pentru a o contracara. Slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă, potrivit medicilor imunologi.

Aceasta are simptomatologii diferite în funcţie de organismul şi stilul de viaţă al fiecăruia, însă în general, pentru a evita stările specifice acestei etape, este important să acordăm atenţie deosebită unei alimentaţii bogate în vitamine şi proteine, dar şi să respectăm un program regulat de somn, recomandă medicii.

Cel mai la îndemână remediu natural pentru întărirea sistemului imunitar la început de toamnă este dovleacul. Acesta este un aliment foarte util pentru sănătatea sistemului nervos. Indiferent dacă este consumat crud, copt sau fiert, dovleacul acţionează ca un pansament natural pentru sistemul nervos datorită efectului uşor sedativ şi este adesea recomandat pentru combaterea insomniilor, a stărilor depresive şi anxietăţii.

De asemenea, dovleacul este o sursă importantă de betacaroten, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali şi conţine şi complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, cu rol pozitiv în menţinerea sănătăţii psihice, protejarea împotriva stresului oxidativ şi reducerea stării de oboseală excesivă.

Sursa: csid.ro

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.