Cadouri pe care nu ar trebui să le oferiți niciodată

Adăugat la Știri

imagine-cadouOsperomancia este arta de a ghici seminificațiile cadourilor primite. Bazându-ne pe indicațiile oferite de această artă citeste pe radiounirea.ro despre ce cadouri nu ar trebui sa oferi niciodată nimănui deoarece sunt aducătoare de ghinion.

Batistele nu sunt cele mai indicate când vine vorba de cadouri. Ele sunt asociate cu lacrimile, deci prevestesc suferința celui ce primește cadoul.

Cuțitele, bricegele, foarfecile sau orice obiecte ascuțite nu trebuie oferite în dar pentru ca acestea “taie” prietenia sau relația dintre cele cel ce dăruiește și cel ce primește. Sunt cateva motive care fac aceste obiecte de neoferit: 1) „taie, rup” prietenia sau relatia respectiva; 2) sunt o sursa naturala de energie „ucigatoare a respiratiei” sau shar chi, care atrage ghinionul asupra celui care primeste obiectul respectiv.

Nici la noi in tara obiectele ascutite nu sunt privite cu bucurie de catre cei care le primesc.

Pietrele semiprețioase (safir, topaz) sunt semn de pagubă dacă sunt primite în dar. Perlele negre sunt aducătoare de boală.

Ceasurile nu sunt neapărat asociate cu eternitatea. In Occident ceasurile sunt considerate cadouri de lux si sunt bine apreciate. In Orient, faptul ca ceasurile masoara trecerea timpului indica indirect faptul ca viata are o anumita durata, ceea ce este considerat inoportun. In limba chineza (cantoneza) a oferi un ceas se spune „soong joong” care suna exact ca termenulchinez pentru „a astepta funeraliile, ceea ce in mod natural este considerat un tabu. Mai pe romaneste suna ca si cum „ti-a sunat ceasul”.

Deși majoritatea cadourilor vin învelite in cutii, acestea nu sunt semne bune. Cutiile aduc săracie.

Citește și Cadourile și bunele maniere: Cum oferim și cum primim daruri

Farfuriile și papucii/pantofii nu sunt indicate ca daruri într-o relație întrucât sunt asociate cu cearta și despărțirea.In limba chineza (cantoneza) cuvantul pentru „pantofi”, „hai” suna aproape la fel ca „suspin, oftat”, ceea ce inseamna nefericire. A oferi pantofi inseamna a-i dori celui care ii incalta sa ii mearga prost.

Anumite flori sunt interzise în osperomancie. Trandafirii roșii sunt asociați cu despărțirea, iar buchetele de orice flori albe sau roșii oferite bolnavilor treb uie aruncate imediat întrucât reprezintă dorința ca persoana căruia i se dăruiește să moară.

Ce faceti daca aveti un cadou cu adevarat nemaipomenit si stiti ca prietenul il va aprecia extrem de mult si de care se va bucura? Ei, bine, am o vestebuna. Chinezii au un remediu foarte simplu pentru cadourile metalice ascutite. Cereti-i celui cariua ii daruiti obiectul respectiv o moneda in schimb si abia dupa ce o primiti oferiti-i cadoul. Acest schimb simplu simbolizeaza o „cumparare” in loc de un „cadou”. Atata timp cat prietenul „plateste” in mod simbolic pentru acel obiect, atunci el nu mai este considerat un cadou.  Dar, acest remediu simplu functioneaza numai pentru obiectele ascutire din metal. La noi in tara se practica acest secret pentru orice cadou considerat inoportun (pantofi, batiste, prosoape, obiecte ascutite, etc). În acest fel, cadoul nu se primește ci este cumpărat.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii