Rămâi conectat

Social-Economic

CE a aprobat tranzacția care creează cel mai mare grup hotelier din lume

Publicat

în

Comisia Europeană a aprobat o tranzacție în urma căreia va fi creat cel mai mare grup hotelier din lume. Citește mai mult pe radiounirea.ro

Compania americană Marriott International va prelua Starwood Hotels & Resorts Worldwide, pentru 12,4 miliarde de dolari.

Grație aceastei tranzacții se va naște cel mai mare grup hotelier din lume cu aproximativ 30 de mărci, printre care și Sheraton, Westin, Bulgari sau Ritz Carlton. Noua companie va deține peste 5.700 de hoteluri cu 1,1 milioane camere în lumea întreagă, iar Marriott va dobândi o prezență mai mare pe piețele din Europa, America Latină și Asia.

Comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager spune că aceasta este o fuziune importantă pentru industria hotelieră și clienții săi.

„Ancheta Comisiei Europene a confirmat că sectorul hotelier va rămâne competitiv pentru clienți în urma fuziunii”, a mai spus doamna Verstager.

Comisia Europeană a investigat impactul planificatei preluări în Barcelona, Milano, Veneția, Viena și Varșovia, unde Starwood și Marriott au o prezență semnificativă.

În aceste orașe, există o concurență puternică din partea altor lanțuri hoteliere, a apreciat forul comunitar într-un comunicat.

În urma tranzacției, Marriott se așteaptă la economii anuale de 200 de milioane de dolari.

Interesant este că, recent, grupul chinez Anbang Insurance anunța că este pregătit să preia Starwood Hotels & Resorts Worldwide pentru mai mult de 13 miliarde de dolari în numerar, cea ce ar fi reprezentat mai mare achiziție a unei companii chinezești în Statele Unite ale Americii.

Grupul Starwood a anunțat încă din luna aprilie 2015 că analizează mai multe opțiuni strategice, iar în luna iulie a purtat discuții cu mai mulți posibili investitori, printre care InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide și mai multe fonduri suverane de investiții.

Comisia Europeană are datoria de a evalua fuziuni și achiziții care implică companii cu o cifră de afaceri depășește anumite praguri. Scopul este de a preveni concentrațiile care ar împiedica în mod semnificativ concurența efectivă în sectorul respectiv.

Din momentul în care o tranzacție este notificată, Comisia are, în general, un total de 25 de zile lucrătoare pentru a decide dacă să acorde omologarea sau să înceapă o investigație aprofundată.

Sursa: romania-actualitati.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba