Câteva mari companii din Alba au crescut cifra de afaceri a județului : Topul celor mai puternice judeţe din ţară

Adăugat la Știri

hartaCifra de afaceri a companiilor din România era de 1.088 mld. lei, iar anul trecut ajunsese la 1.222 mld. lei, un avans de 12%. Creşterea importantă vine din motoarele industriei – Argeş (209%), Arad (136%), Sibiu (122%), Timiş (109%) , unde domină industria auto şi a compo­nentelor auto.

Pe harta de business se văd şi rezultatele unor investiţii noi ale antreprenorilor sau ale unor giganţi străini  – prezenţa Ford la Craiova se vede în dublarea cifrei de afaceri a companiilor din Dolj, fabricile construite de Albalact, Transavia, Romaqua sau Pehart Tec se văd în economia judeţului Alba şi cântăresc la fel de mult ca investiţia de 300 de milioane de euro derulată de Daimler la Sebeş. În Alba creșterea a fost de 14,8 %.

Citește și Firmele nu vor mai avea voie să angajeze timp de 3 luni o altă persoană pe postul eliberat de un angajat care a fost concediat

„În general, se observă o tendinţă sănă­toasă de participare la creştere pe mai multe paliere: pe orizontala unor industrii-cheie, cum ar fi componentele auto, sau pe palierul de IMM-uri care activează în comerţ, precum şi cele care sunt prezente pe piaţa de servicii“, spune Codruţ Pascu, ma­naging partner al companiei de consultanţă în management strategic Roland Berger Strategy Consultants.

Sursa: m.zf.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii