Catalogul școlar online, obligatoriu pentru toate școlile

Adăugat la Educație și Cultură, Știri

Începând cu anul școlar 2021-2022 în toate școlile din România vor exista două cataloage școlare. Cel clasic, obișnuit și unul online. În ambele vor fi înregistrate notele și absențele elevilor.

Înființarea unui catalog național online se regăsește într-o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 a educaţiei naţionale, document ce ar putea fi adopat în curând de către deputați, pentru a doua oară, după ce a fost retrimis în Parlament pentru reexaminare de președintele țării.

Astfel, în toate școlile din țara noastră se va înființa un catalog școlar online, platformă utilizată pentru publicarea periodică a notelor, dar și a absențelor elevilor din învățământul preuniversitar. Catalogul online va conține notele sau calificativele şi absenţele elevilor și va exista în paralel cu cel tipărit.

Pentru a da răgaz școlilor din întreaga țară să înființeze catalogul școlar online, măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplica începând cu anul școlar 2021-2022. Totodată, prevederile acestui proiect legislativ vor da posibilitatea elevilor cu vârsta de peste 18 ani să aibă acces la datele înscrise în catalogul școlar online.

Trecut deja de Parlament, proiectul legislativ nu a fost promulgat de președintele țării, deoarece documentul nu preciza clar cum se vor aplica noile prevederi și nici sursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține platforma electronică.

Sursa:dcbusiness.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii