Rămâi conectat

Știri

Cărți educative și captivante pentru adolescenți

Publicat

în

Copilul tău este inteligent dar nu citește? Aceste cărți educative îl vor captiva, îi vor forma un bagaj complex de cunoștințe și îl vor învăța să gândească și să-și pună întrebări.

Scriitorul norvegian Jostein Gaarder este un autor de romane bestseller dedicate adolescenților, în care misterul și aventura se îmbină cu temele fundamentale ale gândirii universale și cu principalele sisteme filosofice occidentale.

Lumea Sofiei

Sofie Amundsen este o fată de 14 ani care trăiește în Norvegia anilor ‛90. Totul începe cu o carte poștală care sosește la adresa ei, dar este destinată altcuiva: unei fete numite Hilde. Mai târziu, primește, pas cu pas, lecții scrise despre istoria filosofiei occidentale, de la precursorii lui Socrate până la Jean-Paul Sartre. Lecțiile avansează odată cu descoperirea tulburătoare că, atât ea cât și profesorul Alberto Knox care-i predă lecțiile, s-ar putea să fie doar creația minții unui personaj numit Albert Knag care a imaginat totul ca dar pentru fiica lui, Hilde, care urmează să împlinească 15 ani. Din anul apariției, 1991, până în 1995, cartea a fost tradusă în 60 de limbi și s-a vândut în 40 de milioane de exemplare, în lumea întreagă.

Misterul de Crăciun

Cu puțin timp înainte de Crăciun, Joakim primește de la un librar un calendar advent, cu 24 de ușite închise. În fiecare zi a lunii decembrie, până în Ajun, băiețelul deschide câte o ușă și găsesește câte un desen și o scrisoare. Cu ajutorul acestora și dezlegând, împreună cu părinții lui, numeroase enigme, Joakim face o incursiune înapoi, în timp, prin istoria creștinismului, până la momentul nașterii lui Iisus. Călăuză în această călătorie este Elisabeth, o fetiță care, la rândul ei, a pornit pe urmele unui miel de jucărie ce a prins viață și a fugit din magazinul de jucării.

Fata cu portocale

La 15 ani, Georg află că, printr-o scrisoare, tatăl său îi lăsase moştenire o serie de întrebări la care să caute răspunsul şi un mister cu totul neobişnuit pe care băiatul va trebui să-l rezolve. Pentru asta, Georg trebuie să o descopere pe enigmatica fată cu portocale. Citind scrisoarea lăsată de tatăl său, băiatul află o extraordinară poveste de dragoste, capabilă să învingă fricile vieţii şi inevitabilitatea morţii, prilej de a medita asupra sensurilor existenţei. Principala întrebare la care Georg trebuie să răspundă este dacă viaţa, fiind atât de scurtă, mai merită trăită. Parcurgând până la capăt povestea fetei cu portocale, băiatul va afla care este condiţia necesară şi suficientă pentru ca viaţa să fie cel mai frumos lucru din lume.

Misterul cărţilor de joc

Hans Thomas este un băiat de doisprezece ani pe care mama lui l-a părăsit pe când era, încă, foarte mic. Împreună cu tatăl lui, pleacă la Atena, în căutarea mamei sale „rătăcite în lumea modei”. Un personaj enigmatic îi dăruieşte pe drum o lupă, apoi băiatul primeşte o carte minusculă, ascunsă într-o brioșă. În ea citeşte o poveste care cuprinde în sine o altă poveste și tot așa, până pătrunde într-o lume în care imaginația este creatoare de realitate. Toate aceste povești trebuie să ducă, în final, către el însuși. Într-un fel sau altul, el trebuie să devină personaj în poveste. Pasajele din cărticică – amintind de Țara Minunilor a lui Lewis Carroll – se intercalează printre discuțiile pe care le poartă cu tatăl său, un veșnic cugetător asupra sensurilor vieții și puterii gândului.

Jostein Gaarder

Născut în Oslo, în anul 1952, într-o familie de profesori, Jostein Gaarder a studiat teologie, filosofie şi limbi scandinave. A predat timp de zece ani filosofie şi istoria religiilor. După ce a publicat o serie de cărţi de specialitate, a avut ideea de a împărtăși copiilor inteligenți, dornici de a-și lărgi orizontul cunoașterii informații și idei cu care ar fi urmat să se întâlnească mult mai târziu și într-o formă mult mai puțin atrăgătoare.

Sursa: avantaje.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba