Rămâi conectat

Divertisment

Care sunt cele mai liniștite stațiuni de pe litoralul românesc?

Publicat

în

Vara este aproape, iar curând și copiii vor lua vacanță. Află de pe radiounirea.ro câteva ponturi despre cele mai liniștite și accesibile stațiuni de pe litoralul românesc.

Criticat adesea pentru serviciile proaste, hotelurile nerenovate și aerul prăfuit, litoralul românesc are însă și un mare avantaj: are multe stațiuni, foarte diverse. Oferta bogată îi poate mulțumi și pe tinerii aflați în căutarea distracției, dar și pe adulții cu familii care caută un loc mai ascuns.

În acest articol vă prezentăm cele mai liniștite stațiuni de pe litoralul românesc, potrivite pentru turiștii care vor să se relaxeze după un an de muncă:

Eforie Nord. Deși este a doua stațiune ca mărime de pe litoralul românesc, după Mamaia, Eforie Nord își păstrează atmosfera liniștită, ceea ce face ca stațiunea fondată în anul 1894 să fie căutată de familiile care au copii și vor să petreacă la mare o vacanță tihnită, fără gălăgie, petreceri până în zori și muzică ascultată la maximum.

Stațiunea Eforie Nord are și avantajul că foarte aproape de Lacul Techirghiol, situat la sud-vest, unde se face turism balnear.

Stațiunea are o deschidere largă spre mare și o plajă de peste 3 kilometri lungime. Pe unele porțiuni, plaja atinge 100 de metri lățime, ceea ce o face perfectă pentru cei care vor să joace fotbal sau volei pe țărmul mării. Eforie Nord este cunoscută și pentru intrarea lină în mare, fiind o destinație sigură pentru copiii mici.

Un aer de prospețime este dat de cele peste 30 de hectare de spații împădurite din stațiune. Hotelurile, vilele și casele de odihna pot primi până la 19.000 de turiști.

Alte puncte de interes sunt bazele de tratament, terenurile de sport și piscinele cu accesorii pentru activități nautice.

Deoarece Eforie Nord este căutată de familiile cu copii, unele hoteluri au și animatori pentru cei mici.

În stațiune există și plaje private cu nisip foarte fin. Unele hoteluri mai îndepărtate de țărm le pun turiștilor la dispoziție microbuze cu care asigură regulat transferul clienților la plaja privată.

Ce spun turiștii care au vizitat Eforie Nord:

„Ca și recomandare, cu ochii închiși, la orice oră din zi și din noapte îți recomand Eforie Nord, pentru faleza sa deosebită, pentru posibilitățile de a face „tratament” cu aerosoli, pentru plaja sa – Belona și nu în ultimul rând pentru multiplele locuri de cazare și masă”, spune un turist.

„Cea mai liniștită stațiune este Eforie Nord. E stațiunea cunoscută ca și „stațiune a copiilor”. Discotecile de pe plajă la 12 noaptea se închid din lipsă de clientelă (asta mi s-a întâmplat în luna august). Plajă curată, nisip fin, zone cu golfulețe ideale pentru pitici… în zona Belona (lângă hotel Europa), găsești terase la prețuri foarte mici și mâncare foarte bună”, spune alt turist.

Eforie Sud. La sud de Eforie Nord, cuprinsă între Marea Neagră și Lacul Techirghiol, se află „sora” sa mai mică, stațiunea Eforie Sud.

Fiind o stațiune de dimensiuni mici, Eforie Sud este și foarte liniștită, oferindu-le turiștilor multe spații verzi și hoteluri cu prețuri accesibile.

Stațiunea Eforie Sud este una dintre cele mai ieftine de la Marea Neagră, multe dintre locurile de cazare ale stațiunii fiind disponibile în hoteluri de două stele. Un punct slab al acestora este că au fost construite în perioada comunistă și nu au fost renovate. În stațiune există însă și hoteluri de 3 stele, unele dintre ele fiind recent construite. În plus, turiștii pot opta și pentru cazarea la o vilă sau la o pensiune liniștită: multe dintre vilele și pensiunile din Eforie Sud sunt împrejmuite de o curte amenajată cu mese, scaune și grătare. Cea mai mare parte dintre restaurantele și terasele din stațiunea Eforie Sud se regăsesc pe faleza (restaurante, localuri cu autoservire, patiserii, fast food-uri).

Un mare dezavantaj al stațiunii Eforie Sud este plaja, care nu este deloc una generoasa, deși are o lungime de 2 kilometri. Din cauza eroziunii permanente, plaja stațiunii s-a restrâns foarte mult în ultimele decenii, ajungând să fie foarte îngustă în multe dintre porțiunile sale. Fenomenul de eroziune a afectat și faleza, care s-a prăbușit pe unele porțiuni.

Ce spun localnicii și turiștii care au vizitat Eforie Sud:

„Eforie Sud este recunoscută ca stațiunea familiștilor. Este o singură discotecă în toată stațiunea iar seara e destul de liniște. Se găsesc posibilități de cazare atât la particulari cât și la hoteluri aproape de plajă iar restaurantele abundă în oferte avantajoase, inclusiv meniul zilei (12-15 lei era anul trecut un meniu)”, spune încă un turist.

Jupiter. Stațiunea Jupiter, componentă a municipiului Mangalia, este o stațiune de dimensiuni mici, aflată în apropierea Lacului Tismana și a pădurii Comorova. Jupiter are o plajă lungă de aproximativ 1 kilometru care o prelungește pe cea din stațiunea Neptun, fiind fragmentată de numeroase golfulețe și diguri transversale care dau un aspect dantelat acestei porțiuni de litoral.

Cele mai multe dintre hotelurile din Jupiter sunt de 3 stele și sunt amplasate perpendicular pe linia țărmului.

Dacă vor să facă și altceva în afară de plajă, băi în mare și plimbări pe țărm, adulții pot închiria un scuter sau pot face cursuri de scufundare. Pentru copii există o zonă de agrement amenajată pe lacurile ce leagă Jupiter de Neptun, unde aceștia se pot plimba cu hidrobiciclete în formă de lebădă.

Cei care îşi doresc mai multă linişte, dar şi mai multă siguranţă pentru cei mici, pot opta pentru o plajă ceva mai mică, la Complexul „Hercules“, aflată la circa 100 de metri distanţă de plaja din Jupiter.

Complexul pune la dispoziţia turiştilor umbrele şi şezlonguri, dar şi un nisip mai fin decât cel al plajei „mari“. Copiii se pot distra în caiacele puse la dispoziţie de administratorul plajei.

Venus. Stațiunea Venus din sudul litoralului ține tot de Mangalia. Stațiunea este cunoscută datorită faptului că algele își fac apariția destul de rar la mal. Stațiunea nu este foarte aglomerată pe timpul verii, iar acest lucru face din ea o destinație ideală pentru cei care își doresc o vacanță liniștită și ferită de orice factor de stres.

Întinsă pe o distanță de aproximativ 1,5 kilometri, plaja stațiunii Venus păstreaza particularitatea plajelor din sudul litoralului românesc, aceea că este brăzdată de golfuri care intră adânc în țărm: 3 astfel de golfuri împart plaja Venus în sectoare înguste. Odată cu înaintarea către stațiunea Saturn, plaja devine dreaptă și atinge o lățime de până la 200 de metri, acesta fiind sectorul cel mai frecventat de turiști.

De asemenea, în partea de nord, pe o mică porțiune, accesul în apă se face mai greu, deoarece malul este presărat de pietre: „Aceasta este o zona preferată de cei care doresc liniște și intimitate. Pe toată lungimea sa, plaja este acoperită cu nisip fin, iar pe anumite sectoare este amenajată cu șezlonguri și umbrele”.

Stațiunea Venus are unități de cazare pentru orice tip de buget deoarece cuprinde hoteluri clasificate de la 4 stele la 1 stea. Cele mai luxoase hoteluri din stațiune sunt dotate cu săli de fitness, piscine, locuri de joacă pentru copii și săli de conferințe. La intrarea dinspre Mangalia este deschis un parc de distracții, iar între stațiunile Venus și Saturn se instalează în fiecare sezon Circul.

În ceea ce privește localurile, restaurantul pescaresc Razelm nu ar trebui ratat. Se află la intrarea dinspre Mangalia și are un farmec aparte datorită poziționării sale pe malul Lacului Venus. Restaurantul are o terasă acoperită care se înalță din apele lacului și un salon decorat cu motive și simboluri pescărești. Mâncarea servită aici are la bază pești de mare și pești de apă dulce.

Ce spun turiștii care au vizitat stațiunea Venus:

„Mie mi-a placut Jupiter, e destul de liniștită, dar ai câteva restaurante corecte. În Venus e și mai liniște și nu prea ai posibilități de distracție. Totuși sunt aproape de Neptun sau Mangalia, pentru mici ieșiri seara”, spune un turist.

Cap Aurora. Stațiunea Aurora este deseori numită Cap Aurora pentru că se află chiar la Capul Aurora, care desparte stațiunea Jupiter (aflată la nord) de stațiunea Venus (aflată la sud).

Cap Aurora este cea mai mică dintre stațiunile de pe litoralul românesc, având o capacitate de 2.506 de locuri de cazare. Plaja din Aurora se află în continuarea celei aferente stațiunii Jupiter și are lungimea de 1 kilometru.

Cap Aurora este, poate, cea mai liniștită stațiune de pe țărmul românesc al Mării Negre. Dacă închid ochii la aerul oarecum prăfuit al stațiunii, turiștii sătui de aglomerație și gălăgie vor descoperi că micuța stațiune este plină de farmec: are oaze de verdeață, hotelurile sunt situate pe țărm și au camere cu balcon și vedere la mare, accesul la plajă fiind foarte ușor, la terase nu se stă la coadă pentru că stațiunea nu este niciodată aglomerată, iar plaja este sălbatică, spațioasă, și liniștită.

„La Cap Aurora nu vei auzi zgomotul cluburilor, forfota aglomerației sau a traficului intens. Vei auzi în schimb pescărușii, valurile mării și adierea vântului. De ce? În primul rând, stațiunea nu are cluburi – un lucru binevenit pentru cei care nu doresc să audă muzică toată noaptea… De asemenea, Cap Aurora nu are terase zgomotoase, magazine sau tarabe, care să atragă forfotă și aglomerație de-a lungul zilei și a nopții. Cap Aurora este stațiunea perfectă pentru odihnă și relaxare. Dacă însă îți dorești o seară de clubbing sau câteva ore de shopping, trebuie doar să faci o plimbare de 10 minute până în Jupiter sau Venus (stațiunile învecinate). Când te întorci, vei putea dormi în liniște”.

„Stațiunea nu e niciodată aglomerată. Nu se pune problema să nu găsești un loc pe plajă. Întrebarea e cât de aproape (sau cât de departe) vrei să fi de restul lumii. La terasele elegante ale hotelurilor vei găsi oricând un loc la masă, în funcție de priveliștea pe care vrei să o ai. Plaja este situată pe o peninsulă și este fragmentată în mai multe golfulețe, despărțite de stânci și vegetație. Acest lucru îi conferă un aspect exotic, dar și intim. Nu te mai afli pe o plajă lungă și întinsă ci pe una dantelată, cu golfuri îndiguite, unde poți trece foarte ușor neobservat. Probabil și acesta este motivul pentru care unele vedete aleg să vină la Cap Aurora”, continuă descrierea stațiunii.

De asemenea, Cap Aurora oferă și siguranță și locuri de joacă pentru copii: „La Cap Aurora poți să-ți lași copilul să zburde în voie pe plajă, fără sa-ți fie frică că se pierde. Plaja e îngustă și neaglomerată. Oriunde s-ar aventura, copilul va rămâne în câmpul tău vizual. În stațiune există și multe locuri de joacă pentru copii. Lângă hoteluri există parcuri cu verdeață iar pe plajă există două piscine cu apă de mare și un babyland, cu tobogane, programe speciale, chiar și un serviciu de babysitting”.

Ce spun turiștii care au vizitat stațiunea Cap Aurora:

„Eu îmi amintesc că am fost când pitica mea avea în jur de 3 ani la Cap Aurora. Nu era o plajă extraordinară dar aveai verdeață și liniște”, afirmă un alt turist.

„Pot spune că am rămas cu o impresie tare plăcută. Cap Aurora e un loc extraordinar, foarte liniștit și relaxant. Plaja de asemenea mi-a plăcut (mai puțin gândăceii înțepători din apă). Vă sfătuiesc să mâncați în Satul Pescăresc, e chiar pe plajă, mâncarea extraordinară, meniul foarte variat și servirea rapidă. Chiar intenționez să mai ajung pe acolo”, spune încă un turist.

sursa: greatnews.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Divertisment

Ce nume se sărbătoresc de SFANTUL GHEORGHE 2024. Cui îi spunem ”la mulți ani” | radiounirea.ro

Publicat

în

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe 2024 • Nume derivate de la Gheorghe • Cui îi spunem ”la mulți ani” de Sf. Gheorghe | radiounirea.ro

Peste 900.000 de romani își serbează onomastica, în 23 aprilie, cu ocazia Sfântului Gheorghe. Sfântul Mare Mucenic s-a născut în Capadocia într-o familie creștina și a trăit in timpul domniei împăratului Diocletian.

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe

 Din cei peste 900.000 de romani care poarta numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe peste 700.000 sunt bărbați si peste 180.000 femei.

Din totalul romancelor, peste 130.00 poarta numele de Georgeta, alte peste 33.000 – Gheorghita sau Ghiorghita si peste 14.000 – Geta, in timp ce peste 500 femei poarta numele de Ghita.

 La barbati, numele Gheorghe, Ghiorghe se regaseste in peste 550.000 dintre cazuri, George – peste 140.000, Gheorghita, Ghiorghita – peste 24.00, iar peste 4.800 de romani poarta numele Ghita.

Legenda Sfantului Gheorghe

S-a inrolat in armata romana si, parcurgand ierarhia militara, Sf. Gheorghe s-a facut remarcat prin faptele de arme. In ciuda decretului impotriva crestinilor, emis de Diocletian in 303, Sf. Gheorghe a ales sa-si marturiseasca public credinta crestina. Din ordin imperial, sfantul a fost intemnitat si supus torturii pentru a-si renega credinta. Loviri cu sulita, lespezile de piatra asezate pe piept, trasul pe roata, groapa cu var, incaltamintea cu cuie, bautura otravita, bataia cu vana de bou si toate celelalte torturi nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa.

Martorii suferintelor Sfantului Gheorghe, uimiti de puterea sa de a rezista la durere, au renuntat la credinta in zeitati pagane, imbratisand crestinismul. O dovada a sfinteniei sale o reprezinta o minune savarsita de Sf. Gheorghe in timpul intemnitarii sale. Atingand trupul unui detinut mort din celula sa, acesta a inviat, convingand-o astfel chiar pe imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian, sa se crestineze. Intrucat Sf. Gheorghe a respins oferta imparatului de a-i acorda inalte onoruri in schimbul renuntarii la crestinism, Diocletian a ordonat omorarea prin decapitare a Sf. Gheorghe si a sotiei sale.

Citeşte şi: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau. Exista numeroase orase in Romania care poarta numele Sfantului Gheorghe si chiar unul dintre cele trei brate ale Dunarii este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigand balaurul este prezenta si pe steagul Moldovei medievale trimis de Stefan cel Mare la Manastirea Zografu de la Muntele Athos.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai preţuiţi sfinţi. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr carierea armelor, distingându-se repede prin curajul şi abilităţile sale. În timpul prigoanei creştinilor, Sfântul şi-a mărturisit şi el cu tărie credinţa şi, după ameninţări şi torturi, a fost executat din porunca aceluiaşi împărat pe care îl servise în lupte şi războaie.

Gheorghe – din greacă: agricultor, lucrător al pământului, acest nume deosebit, atât de răspândit la noi, la români, ne arată că omul trebuie să fie, înainte de toate, harnic şi gospodar. – „Lucrul face sănătate, trândăvia tot păcate.” – Proverb românesc.

Derivate: George, Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gică, Gherghina, Ioiga, Iordache ş.a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

Care este exponatul lunii aprilie la Muzeul de Științele Naturii Aiud

Publicat

în

Măcăleandrul, exponatul lunii aprilie la Muzeul de Științele Naturii Aiud

Măcăleandrul este lunii aprilie la Muzeul de Științele Naturii Aiud.

Este o specie de pasăre cântătoare de talie mică, cu aspect distinctiv. Lungimea corpului este de 12-14 centimetri, iar greutatea de 14-25 de grame.

Trăiește pe întreg continentul european și în partea vestică a Asiei. În România este prezentă pe întreg teritoriul, din zonele de câmpie până în zonele montane înalte.

Măcăleandrul are o dietă cu un spectru trofic larg, consumând nevertebrate (insecte, păianjeni, viermi etc.), semințe și fructe; în cazul fructelor, sunt consumate în special cele de talie mică (soc, mure, afine etc).

Perioada de reproducere începe în luna martie, când masculii sosiți din migrație ocupă teritoriile și le marchează prin cântec. Depunerea ouălor are loc începând cu luna aprilie, femela depunând 4-7 ouă, pe care le clocește 12-21 de zile. Puii părăsesc cuibul după 10-18 zile. Perechile sunt teritoriale și cuibăresc izolat. Cuibul este elaborat, fiind construit din mușchi, iarbă uscată, legate cu fire de păr sau ierburi subțiri. Este amplasat în zone de tufărișuri dense, aproape de sol, în crăpăturile zidurilor sau ale pereților de stâncă, scorburi etc.

În muzeul din Aiud poate fi observat în sala a 3-a, alături de alte specii de păsări aparținând Ordinului Passeriformes


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

„Să iubim și românește”: După sărutul de Valentine`s Day urmează „pupatul” de Dragobete

Publicat

în

Dragobetele  se sărbătorește, ca în fiecare an, pe data de 24 februarie, iar anul acesta va fi într-o zi de vineri, moment perfect pentru cuplurile care aleg să serbeze ziua iubirii în stil românesc.

Este foarte important să știm când este Dragobetele deoarece, pe lângă multe alte obiceiuri care se practică cu ocazia acestei sărbători, tradiția impune ca pe 24 februarie să sărutăm, sau cel puțin să atingem, o persoană de sex opus.

Astfel, spun tradițiile, vom avea noroc în dragoste tot anul. Dacă nu vom urma datina de Dragobete, credințele populare spun că vom fi tot anul singuri și nu ne vom întâlni jumătatea decât după Dragobetele următor.

Dragobetele este sărbătoarea iubirii la români sau, cu alte cuvinte, Ziua Îndrăgostiților autohtonă, și marchează, totodată, și începutul primăverii. În tradiția populară se spune că Dragobetele este întocmai fiul babei Dochia și este reprezentat ca un tânăr chipeș și extrem de iubăreț care seduce fetele, de acolo și celebra zicală: ”Dragobetele sărută fetele!”.

Sărbătoarea Dragobetelui are o simbolistică bogată şi interesantă. Dragobetele îngemănează în esenţă sa atât începutul, cât şi sfârşitul – începutul unui nou anotimp şi al reînsufleţirii naturii, sfârşitul desfătărilor lumeşti căci începe Postul Sfânt al Paştelui. În vremuri de demult (în anumite zone chiar şi astăzi!), în această zi de mare sărbătoare, tinerii îmbrăcaţi în straie frumoase, cuviincioase obişnuiau să se strângă în păduri şi să culeagă în buchetele cele dintâi flori ale primăverii.

Culesul florilor se continua cu voie bună şi cântece, cu un fel de joc numit “zburătorit”. La ceasul prânzului, fetele porneau în fugă către sat, iar băieţii le fugăreau, încercând să le prindă şi să le dea un sărutat. Dacă băiatul îi era drag fetei, aceasta se lăsa prinsă, ulterior având loc şi sărutul considerat echivalent al logodnei şi al începutului iubirii între cei doi. Înspre seara, logodna urma să fie anunţată comunităţii satului şi membrilor familiei.

Cei care participau la sărbătoare, respectând tradiţia, erau consideraţi a fi binecuvântaţi în acel an. Ei vor avea parte de belşug, fiind feriţi în schimb de boli şi febră. Conform anumitor superstiţii din bătrâni, cei care nu sărbătoreau această zi erau pedepsiţi să nu poată iubi în acel an. Acest obicei dat naştere celebrei strigături sau ameninţări glumeţe “Dragobetele săruta fetele!”

Dacă vremea era mohorâtă în această zi, dacă era foarte frig, ploua sau ningea, tinerii se strângeau într-o casă “să facă de Dragobete”, să petreacă, să lege prietenii, să se ţină de jocuri şi ghiduşii. În anumite zone fetele tinere obişnuiau să arunce acuzaţii pentru farmecele de urâciune făcute împotriva rivalelor în iubire. De asemenea, tinerii flăcăi îşi crestau uşor braţul în forma unei cruci şi îşi atingeau tăieturile rostind jurământul de a rămâne pe viaţa fraţi de sânge.

Cu ocazia acestei zile, bătrânii satului acordau o îngrijire specială animalelor din ogradă, dar şi păsărilor. Bătrânii credeau că în această zi păsările îşi aleg perechea pe viaţă şi se urnesc în construirea cuiburilor. La sfârşit de iarnă şi început de primăvară, Dragobete oficia nunţirea păsărilor în cer. Sacrificarea animalelor este interzisă în această zi. În rostul împerecherii păsărilor nu ai voie să intervii, se crede. În anumite zone ale ţării, în această zi, tinerii îşi unesc destinele prin logodnă, promiţându-şi credinţa şi iubire.

Se spune că tinerele necăsătorite trebuie să strângă „zapada zânelor”, adică rămășițele de zăpadă pe care le întâlnesc în cale și apoi să le topească. Apa obținută astfel, se credea în trecut, că este magică și ajută la farmecele de iubire, iar fetele trebuie să se spele cu aceasta pe față pentru a fi frumoase și cuceritoare.

În anumite zone ale României, din pământ se scot rădăcini de spânz pe care oamenii le folosesc ulterior drept leac pentru vindecarea anumitor boli. Este obligatoriu ca în această zi bărbaţii să se afle în relaţii cordiale cu persoanele de sex feminin. Bărbaţii nu au voie să necăjească femeile şi nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi aştepta o primăvară cu ghinion şi un an deloc prielnic. Atât băieţii, cât şi fetele au datoria de a se veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul.

Dacă vor ca iubirea să rămână vie de-a lungul întregului an, tinerii care formează un cuplu trebuie să se sărute în această zi. Lucrările câmpului, ţesutul, cusutul, treburile grele ale gospodăriei nu sunt permise în această zi. În schimb, curăţenia este permisă, fiind considerată aducătoare de spor şi prospeţime. Nu ai voie să plângi în ziua de Dragobete. Se spune că lacrimile care curg în această zi sunt aducătoare de necazuri şi supărări în lunile care vor urma. În alte zone ale ţării, ajunul Dragobetelor este asemănător ca simbolistica noptii de Bobotează. Fetele tinere, curioase să îşi afle ursitul, îşi pun busuioc sfinţit sub pernă, având credinţa că Dragobetele le va ajuta să găsească iubirea adevărată.

sursa: libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba