Care sunt cele mai indragite jocuri video din toate timpurile

Adăugat la Social-Economic, Societate

cele-mai-bune-jocuri-videoExista muzee ale celebritatilor, ale pantofilor, ale sexului, ale artei proaste. Acum, pasionatii de jocuri video au un muzeu doar al lor, iar cele mai indragite jocuri din toate timpurile si-au gasit locul pe panoul de onoare. Vezi care sunt ele pe radiounirea.ro.

Dintre 15 jocuri video finaliste, doar sase jocuri video au fost selectate in cele din urma pentru Hall of Fame-ul de la muzeul din New York, dedicat jocurilor video, potrivit CBS News.

Citeste si Şotronul, coarda, baba oarba, lapte gros, flori fete și băieți: jocuri ale copilăriei

Pong, lansat in 1972, este considerat a fi primul joc video. O versiune din 1975 a fost un adevarat best-seller. Specialistii spun ca jocul a fost de fapt baza a ceea ce numim astazi industria jocurilor video.

Indragitul Pac-Man tocmai a implinit 35 de ani. Lansat in 1980 de compania Namco, Pac-Man a devenit imediat foarte apreciat gratie mecanicilor de joc simplu de invatat, dar greu de stapanit. Este cu siguranta unul dintre cele mai importante si iubite jocuri video arcade dezvoltate vreodata.

Tetris nu este doar un joc video, ci chiar un simbol cultural. Este un pionier al jocurilor video, fiind constituit din forme geometrice care cad si care trebuie aranjate ca intr-un puzzle, din ce in ce mai repede.

Super Mario l-a facut cunoscut in intreaga lume pe instalatorul italian Mario, din Regatul Ciupercilor. Simpaticul Mario a aparut de-a lungul vremii in aproape orice tip de joc pe computer sau consola, iar Super Mario Bros. a intrat in Cartea Recordurilor, ca cel mai vandut joc video din toate timpurile.

Doom a fost pionierul jocurilor video de tip shooter. A fost creat de ID Software, aceeasi echipa care s-a aflat in spatele primului Wolfenstein, iar designerul principal al proiectului a fost John Romero.

De pe panoul celebritatilor nu putea lipsi „World of Warcraft”. Faimosul joc video este de altfel si motivul pentru care a fost introdus conceputul de „jucatori multipli”. Creatorul sau este de parere ca jocurile video ar trebui sa fie sporturi olimpice.

sursa: ziare.com

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.