Rămâi conectat

Știri

Care sunt bolile care nu permit obținerea permisului auto

Publicat

în

Persoanele care au grave afecțiuni de sănătate nu vor mai putea să se prezinte la examenul pentru obținerea permisului auto. Află de pe radiounirea.ro că tulburările ritmului cardiac, epilepsia, afecţiunile oculare și cele neurologice grave sunt principalele boli care nu permit obținerea permisului auto.

Boli care nu permit obţinerea permisului de conducere: tulburările ritmului cardiac
Afecțiunile oculare te pot împiedica să intri în rândul șoferilor.
De exemplu, dacă ai mai mult de opt la dioptri nu mai poți obține permisul auto. În schimb, dacă o persoană a pierdut un ochi, poate să încerce să obțină carnetul de conducere după jumătate de an de la accident. Însă, ca acest lucru să se poată întâmpla trebuie să aibă avizul specialistului oftalmolog.
Pe de altă parte, persoanele care au tulburări ale ritmului cardiac au nevoie de investigații suplimentare, la fel și cei care au suferit un infarct miocardic.
De asemenea, și persoanele care suferă de scăderea glicemiei, au două crize în decursul unui an, nu vor intra în posesia permisului auto.
Bolnavii de diabet care sunt în tratament cu insulină sau antidiabetice orale vor putea obține permisul auto doar dacă în ultimul an nu au mai avut nicio criză. În plus, aceștia trebuie să nu mai suferă de vreo altă boală care să le afecteze capacitatea de a șofa.
Tulburările mintale grave – boli care nu permit obținerea permisului auto
Nici cei care au afecţiuni neurologice grave nu pot da de permis. Epilepticii, spre exemplu, nu pot să mai susțină examenul auto, din cauza crizelor care pot apărea în timpul şofatului. În cazul în care au trecut zece ani fără ca o persoană să facă crize de epilepsie şi fără să i se administreze tratament medicamentos antiepileptic pot opta pentru un permis auto de categoria 1.
Persoanele cu tulburările mintale grave, congenitale sau dobândite ca urmare a unor afecţiuni, traume ori intervenţii neurochirurgicale, retard psihic sever sau problemele comportamentale grave datorate vârstei, dar şi tulburările grave ale capacităţii de judecată, comportament ori adaptabilitate nu pot obţine permisul de conducere.
De asemenea, persoanelor care consumă în mod regulat alcool nu li se eliberează permisul de conducere şi nici consumatorilor de droguri.

Citeşte şi În ce situaţii li se poate suspenda şoferilor permisul auto

Totuși, cei care au fost dependenți de alcool pot avea dreptul de a conduce după o abstinență dovedită și numai cu condiția existenței unui aviz medical autorizat, precum și a unor controale medicale regulate.
Din păcate, există şoferi cărora sănătatea nu le permite să urce la volan, dar totuşi o fac. Potrivit legii, medicii specialişti sunt cei care au obligaţia să sesizeze poliţia în momentul în care un pacient, care are calitatea de şofer, este descoperit cu afecţiuni incompatibile cu capacitatea de a conduce autovehicule. Practica demonstrează însă că foarte puţini medici raportează poliţiştilor astfel de situaţii.
Sursa:clicksanatate.ro/ziarulring.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba