Care este pomul de Crăciun perfect pentru tine: Bradul românesc, molidul sau bradul argintiu?

Adăugat la Știri

brazi1Mai ales pentru familiile cu copii bradul de Crăciun este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru sărbători de iarnă perfecte. Alegerea pomului de iarnă poate fi însă o încercare dificilă. Află de pe radiounirea.ro câteva indicii importante cu privire la modul de a alege un brad.

Bradul românesc este preferat în general datorită preţului mai scăzut comparativ cu cei de import. Bradul are puţine crengi, însă are un miros specific foarte puternic. Pentru ca acest miros să se menţină o vreme cât mai îndelungată, este recomandat ca încăperea în care este ţinut, să fie bine aerisită zilnic, iar o data la cateva zile, bradul să fie pulverizat cu puţină apă.

Cel mai popular este molidul, o specie de pom de Crăciun care se vinde de obicei în pieţele româneşti sub denumirea de brad. Molidul face parte tot din specia de conifere, însă acesta este mai ieftin decât un brad şi se usuca mult mai repede. Dupa numai câteva zile de stat în casă, molidului încep sa îi cadă acele şi să se îngălbenească uşor.

Citește și Cum să împodobești bradul de Crăciun

Bradul argintiu este foarte apreciat în ţara noastră datorita faptului că este rezistent la secetă, căldură, fum şi praf. Aceste lucruri fac din bradul argintiu un arbore ornamental foarte uşor de întretinut. În principiu, bradul argintiu are avantajul că poate fi ţinut în grădină sau în ghiveci, ani la rândul, iar astfel economisiţi o sumă importantă.

Sursa: csid.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii