„Caravana meseriilor” o campanie de consiliere şi orientare profesională a elevilor din Alba

Adăugat la Știri

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, iniţiază o campanie ce vizează consilierea elevilor de clasa a VlII-a şi părinţilor acestora, în vederea maximizării potenţialului acestora.

Studiile arată că rata reală de promovare la bacalaureat nu este atinsă de majoritatea celor care termină liceul şi că angajatorii au nevoie de viitori angajaţi cu experienţă, nu doar cu un bagaj de cunoştinţe teoretice. Aceasta înseamnă că este necesară orientarea unor elevi spre o rută adecvată profilului lor psihovocaţional şi cerinţelor pieţei, în vederea creşterii şanselor de găsire a unui loc de muncă.

Campania ’’Caravana meseriilor” propusă susţine iniţiativa MEN din anul 2012 de a reînfiinţa învăţământul profesional din România, iniţiativă concretizată sub forma programului ”Alege-ţi drumul!”

In perioada aceasta, profesorii consilieri şcolari din CJRAE, din cabinetele şcolare de asistenţă psihopedagogică vor desfăşura activităţi de consiliere şi orientare cu elevii de clasa a VlII-a şi părinţii acestora, pentru a-i ajuta în alegerea opţiunii de continuare a studiilor. Accentul se va pune pe acei elevi care văd ca alternativă în continuarea studiilor şi învăţământul profesional cu durata de 3 ani.

Citește și Primul salariu : Absolvenții de facultate și școli profesionale ar putea primi salarii mai mari

Se va promova oferta învăţământului profesional cu durata de 3 ani din judeţul Alba, respectiv beneficiile alegerii acestuia.

Campania îşi propune ca finalitate: orientarea şcolară şi profesională elevilor de clasa a VlII-a să se bazeze, în principal, pe interesele şi aptitudinile personale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii