,,Caravana literară” a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, mâine, la Școala gimnazială ,,Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia

Adăugat la Știri

,,Carava literară a scriitorilor în școală”, proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Școala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu” are ca scop familiarizarea elevilor cu serviciile de bibliotecă, cultivarea gustului pentru lectură și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de mebrii comunități pe care o deservește.

Miercuri 15 noiembrie 2017 ,,Carava literară a scriitorilor în școală” va poposi la Școala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu din Alba Iulia unde punctul cel mai important al întâlnirii va fi lansarea cărții ,,Ion Agârbiceanu – Opere”. Cartea a fost editată sub egida Academiei Române și se bucură de condiții grafice de excepție și de un colectiv de coordonare condus de prof.univ.dr. Ilie Rad  de la Universitatea ,,Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca. Cu acest prilej, un set din această lucrare va fi dăruit școlii gazdă, cu titlul de donație din partea inițiatorilor proiectului.

Citește și Ce au citit românii în 2016: topul celor mai vândute cărți

În continuarea programului, elevii Școlii Gimnaziale ,,Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia vor avea prilejul să-i întâlnească pe scriitorii Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan, Felicia Colda și Daniela Floroian.  La întâlnirea cu cartea, scriitorii și copiii vor participa domnul Silvan Stâncel – managerul Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba, doamnul Nicolae Andron, directorul școlii, profesori, bibliotecari, elevi și toți cei ce iubesc cartea și pe autorii ei. Proiectul face parte de Programul minimal al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2017, 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10Caravana literară scriitori în școală.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii