Rămâi conectat

Sănătate

Cancerul este produs de un parazit ! In ce conditii dobandesti boala ?

Publicat

în

„Cancerul este produs de un parazit”! Aceasta extraordinara afirmatie ii apartine unui veteran al produselor de sanatate din Romania, si ne referim aici la inginerul chimist Stefan Manea. Afla mai multe de pe radiunirea.ro.
El se alatura cercetatorilor care sustin ca aceasta boala, cea mai temuta la acest moment si in cea mai mare crestere, are cauze pana acum complet ignorate!
Prin urmare cancerul de colon nu este rezultatul unei diete sarace in fibre, dupa cum cel pulmonar nu are legatura cu fumatul, iar cancerul pancreatic nu e neaparat efect al consumului de alcool. Da, pot fi considerati factori favorizanti, dar ei nu reprezinta cauza!
Intrucat afirmatia este, la o prima auzire, socanta, stau de vorba cu inginer chimist Stefan Manea, proprietarul uneia dintre cele mai mari companii de produse de sanatate dinRomania, pe care-l rog sa detalieze pe intelesul tuturor.
Acesta ne dezvaluie lucruri uluitoare, care necesita un grad ridicat de receptivitate, intrucat contrazic ceea ce este deja acreditat despre aceasta boala:
„In prezent, specia umana este infestata masiv cu paraziti. Intr-adevar, acesti paraziti au facut dintotdeauna casa buna cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ’’trematodul intestinal uman’’. Daca acest parazit este distrus, evolutiacancerului se va opri imediat!”
Ascult cu interes vorbele lui si evaluez cauzele despre care se stie ca duc la cancer, inclusiv cele de ordin genetic. Ii adresez o intrebare scurta la care astept un raspuns cat se poate de detaliat si lamuritor. Il obtin:
Cum poate trematodul, un banal vierme intestinal sa duca la cancer? In aceste conditii, cum ramane cu teoria ca factorii genetici predispun?
„Pentru a intelege mai bine cancerul trebuie sa intelegem lucrurile importante despre parazitul care il produce, imi raspunde Stefan Manea. Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat inca din anul 1925. De obicei, acesta traieste in intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colita sau sindromul intestinului iritabil, cel mult. La acest nivel il putem considera inofensiv, pentru ca desi fabrica milioane de oua in corpul nostru, le eliminam prin intermediul tranzitului intestinal.
Numai ca unii dintre noi suferim insa de mici leziuni ale intestinului care permit acestor oua microscopice sa fie atrase in circuitul sanguin. Atunci cand invadeaza un organ ca uterul, sau rinichiul provoaca daune extrem de mari, iar daca se localizeaza in ficat produce cancer!
Ceea ce face ca lucrurile sa fie interesante este faptul ca se localizeaza doar in ficatul anumitor persoane” – puncteaza Stefan Manea – se pare ca numai pacientii care au in organism alcool izopropilic dezvolta cancerul!
In urma cercetarilor efectuate si a incercarilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat ca pacientii care au cancer, au in ficat atat parazitul trematod cat si alcool izopropilic.
Cat despre factorii genetici despre care m-ati intrebat, aici se intampla ceva foarte interesant… Nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determina ca fiul sau fiica sa faca acelasi tip de cancer ca mama sau tatal, este faptul ca acestia mostenesc si aplica in vietile lor exact aceleasi tipare de a se alimenta, de a gandi, de a rezolva situatiile vietii, care duc la instaurarea aceluiasi tip de patologie. Este o discutie larga aici pe care o putem relua altadata. In articolul de fata sa acordam intreaga noastra atentie parazitului trematod care provoaca instalarea cancerului in prezenta alcoolului izopropilic, pentru a-i lamuri pe deplin pe cititorii nostri.

Ce este de fapt alcoolul izopropilic, si cum ajunge din natura in organismul nostru?

Imi raspunde Stefan Manea:
„Alcoolul izpropilic este un antiseptic folosit la ora actuala pe scara larga! Pentru ca multi comercianti nu au prins de veste ca acesta substanta este vinovata, in anumite conditii, de producerea cancerului, il vom gasi fara probleme pe cam toate etichetele!
Si nu va ganditi ca il gasiti numai in produse cosmetice! Nici vorba! Il putem identifica intr-o sumedenie de produse pe care le aducem in casele si in farfuriile noastre. El se regaseste in hrana noastra cea de toate zilele, in multe dintre cerealele pe care le mancam cu lapte dimineata, majoritatea surselor provenind din arome si coloranti care sunt extrase cu ajutorul acestor solventi. Verificati etichetele produselor si vedeti daca au cuvantul „propanol” sau „isopropanol”. Nu le cumparati pe acestea!
De fapt, nu folositi nici un produs care contine vreo substanta in care apare cuvantul ‘’prop’’ in lista de ingrediente. Pentru a face asta pe deplin convins, aminteste-ti ca 100% dintre pacientii cu cancer au alcool izopropilic acumulat in ficat si in tesuturile canceroase!”, avertizeaza Stefan Manea.

Cum poate fi transmis acest parazit si cine este mai expus?

„Tremadodele se pot vedea chiar si la un microscop de putere redusa si se gasesc in toate fluidele, in laptele matern, saliva, urina, sperma. Deci poate fi transmis prin sarut, alaptare sau pe cale sexuala. Revin cu observatia care trebuie neaparat retinuta, ca un cancer se va dezvolta in organismul unei persoane infectate numai daca in corpul sau s-a acumulat alcoolul izopropilic despre care am vorbit anterior” – ne lamureste Stefan Manea.

Pacientul bolnav de cancer se poate recupera?

”Da – raspunde Stefan Manea. Distrugerea tuturor parazitilor si a stadiilor lor larvare si inlaturarea alcoolului izopropilic din viata pacientilor duce la o recuperare remarcabila, in mai putin de o saptamana!
Va spun ca am putea eradica aceasta boala nenorocita, daca vom indeparta trematodele din hrana animalelor de companie, le vom deparazita riguros, vom monitoriza alimentele de origine animala, hrana pentru animale si toate produsele folosite pentru uz uman, pentru a depista acesti solventi. In fiecare dintre noi, in fiecare clipa, exista un anumit numar de celule canceroase. Aceastea sunt atacate de sistemul nostru imunitar, si permit bolii sa evolueze sau nu. Vestea buna este ca putem lucra la capacitatea de aparare a sistemului imunitar, a noastra si a copiilor nostri, utilizand o serie de alimente si substante de o valoare exceptionala, care se afla la indemana noastra! Trebuie doar sa avem o vigilenta mai ridicata”, accentueaza inginer chimist Stefan Manea.
Pentru a afla mai multe lucruri despre acestea, intrucat cancerul este un subiect inepuizabil, am smuls de la directorul HOFIGAL , promisiunea ca vom reveni cu interviuri succesive pe aceasta tema, sub forma unui serial. Am obtinut acordul sau plin de gentilete, fapt pentru care ii multumim!
Nota: dupa incheierea acestui interviu, am mers acasa si am verificat toate produsele din baie, bucatarie, sertarul cu medicamente, etc. Am gasit cuvantul „prop” in lista de ingrediente a nenumarate produse precum spuma de ras, after-shave, apa de gura, lotiune de corp, fixative, ceara de par, parfumuri, creme de uz medicinal, dar si in produsele alimentare precum: inghetata, bauturi racoritoare, guma de mestecat, creme de prajituri, sos de salata, smantana, etc.
Rezultatul m-a ingrozit! Gradul nostru de expunere este urias…! Ne-am facut vietile mai comode, dar platim cu sanatatea si chiar cu viata!
Fa si tu acelasi test! Te va pune pe ganduri!

sursa: aquiahora.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Sfatul medicului

Atenție la înțepătura de căpușă: Cum vă feriţi de Lyme, boala care revine odată cu căldura

Publicat

în

Odată cu apariția temperaturilor ridicate revine în actualitate și o alertă semnalată de medici. Atenție la înțepătura de căpușă!

Este vară, a început sezonul vacanţelor, dar şi cel al căpuşelor. În special, acestea pot fi luate de animalele de companie din vegetaţie, dar se pot ataşa de pielea unui om foarte rapid.

Medicii se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri pe perioada verii şi recomandă oamenilor să evite zonele cu risc crescut pentru aceste înţepături, respectând toate măsurile preventive cunoscute deja, între care îmbrăcămintea adecvată şi controlul pielii după întoarcerea din natură. Dacă înţepătura s-a produs, este indicată extragerea căpuşei cât mai urgent, în condiţii de siguranţă, de preferat în Serviciul de Primiri Urgenţe de la cel mai apropiat spital.

Şi asta, în condiţiile în care aceste insecte banale pot fi de un real pericol, prin prisma bolilor pe care o simplă înţepătură de căpuşă le poate genera. Cea mai de temut este boala Lyme, denumită și „boala cu 1000 de fețe”, din cauza marii varietăți de simptome pe care le poate dezvolta și care pot duce la confundarea sa cu alte maladii. Specialiştii spun că, pentru a dezvolta boala Lyme, trebuie să fii înţepat de o căpuşă contaminată cu bacteria Borrelia, iar aceasta să rămână ataşată de corp cel puţin 17 ore. Este timpul minim necesar migrării bacteriilor din intestinul căpuşei către glandele salivare ale acesteia, de aici fiind introduse, odata cu saliva, la locul înţepăturii. Însă, o căpuşă îndepărtată imediat după înţepătură scade semnificativ riscul de a dezvolta boala.

Cum se îndepărtează corect căpuşele din piele

Căpuşa are marele dezavantaj că, atunci când se ataşează pe tegument, pe piele, nu o simţi. Explicaţia este că, în timpul muşcăturii, ea transmite anumite substanţe şi sedează locul respectiv. O vezi după ataşasată pe piele. Este important să evităm zonele cu multă verdeaţă – acum ieşim în parc, ne ducem în păduri, ne plimbăm în zonele de agrement în aer liber – iar cei mai expuşi pot fi copiii. Căpuşa poate fi vizibil în zona muşcăturii, este acel rash, cu centrul concentric, se înroşeşte şi este vizibilă cu ochiul liber.

Este important să nu te apuci dintr-o dată să o dai la o parte. Această manevră trebuie făcută cu blândeţe de către o persoană experimentată. Nu este bine să fie îndoită sau răsucită căpuşa, pentru că există riscul de rupere parţială, iar resturile periculoase nu sunt îndepărtate din piele. Ca măsură de precauţie, se utilizează o pensetă cu vârful bont, se apucă integral căpuşa cât mai aproape de piele, se trage în ax, încet, până este scoasă în totalitate de la locul respectiv. Apoi pielea se spală cu apă şi săpun şi se folosesc soluţii dezinfectante. Regula importantă este să nu o lăsăm să stea ataşat de piele mai mult de 36 de ore şi ideal ar fi ca manevra de extragere să fie făcută de un cadru medical. Medicul poate recomanda un tratament imediat cu antibiotice timp de 14 zile şi analize ulterioare, pentru a exclude orice risc. În general, oamenii muşcaţi de căpuşe acuză oboseală, dureri de cap, fatigabilitate, iar apoi apar durerile musculare şi durerile de articulaţii. Pericolul bolii Lyme apare dacă această căpuşă stă ataşată pe piele între 36 de ore şi 72 de ore.

Cele mai expuse categorii ale populaţei la înţepăturile de căpuşe sunt lucrătorii în aer liber (silvicultori, agricultori, lucrători la căi ferate, la exploatarea gazelor naturale, electricieni lucrători la înălţime, lucrători în amenajarea spaţiilor verzi, în administraţia parcurilor, care împreună cu angajatorii, au obligaţia de a aplica toate măsurile preventive.

Medicii recomandă persoanelor care au fost mușcate de această insectă să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba, pentru îndepărtarea totală din piele a căpușei. Dacă este necesar pacienții vor fi îndrumați mai apoi la Secția de Boli Infecțioase din Alba Iulia care este singurul centru din județ unde pot fi efectuate testări pentru depistarea bacteriei Borrelia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Humus, rețeta minune în perioada de post: Ce este și ce beneficii are

Publicat

în

Perioada de post a reprezentat dintotdeauna o provocare pentru creativitatea gospodinelor. Dorința oamenilor de a găsi rețete sănătoase și, în același timp, cu un aport ridicat de nutrienți este din ce în ce mai mare.

Din fericire, gama variată de alimente disponibile pe piață vine în ajutorul nostru și ne aduce un produs pe care îl putem include în dieta noastră: năutul. Dacă iubești năutul, nu ai cum să nu iubești și humusul, rețeta minune adusă din Orientul Mijlociu.

Humus este o specialitate orientală, care este făcută , în mod tradițional, din piure de năut, pastă de susan –tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion. Humusul reprezintă o sursă bogată de acizi grași esențiali omega-3, care ajuta la protecția sistemului cardiac, și de nutrienți proveniți din naut și sosul tahini. În plus, humusul conține fier, vitamina B6, acid folic și aminoacizii cu un puternic rol antiiinflamator. Persoanele care suferă de diabet necesită diete speciale și, uneori, acest lucru poate fi greu de gestionat. Humusul este o rețetă potrivită pentru diabetici și poate fi consumat de aceștia fără rezerve. Mai mult decât atât, năutul ajută la reglarea zahărului din sânge, fiind un aliat în managementul diabetului. Datorită conținutului ridicat de fier, calciu și vitamina K, năutul din humus contribuie la dezvoltarea și menținerea unei structuri osoase dense și puternice. Vitamina C, B6, potasiul și fibrele din compoziția năutului fac din acesta un super aliment care contribuie la menținerea sănătății inimii. Fibrele ajută și la scăderea nivelului de colesterol din sânge, scăzând riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, arată studiile.

Humusul te ajută să slăbești. Prin senzația de sațietate pe care o oferă năutul, rețetele care conțin acest ingredient vin în ajutorul persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus.
Humusul, perfect pentru diabetici

Ce conține humusul?: Există nenumărate rețete de humus, dar toate au în compoziție ingredientele „cheie” ale rețetei. Acestea se referă la boabele de năut, usturoiul și pasta de susan. Pe lângă acestea se adaugă, după gust, uleiul de măsline, zeama de lămâie și diverse condimente precum: boia sau chimion.

Năutul și beneficiile sale. Năutul conține magneziu, vitamina B1, vitamina B6, vitamina B9, seleniu cupru, fier, zinc, fosfor, mangan și potasiu. Acest aliment minune este o sursă bogată în proteine și fibre, ceea ce contribuie la o digestie sănătoasă. Conform healthline, năutul scade riscul de apariție a bolilor cronice precum cancerul, bolile sistemului cardiovascular și diabetul.
Susanul, sursă de vitalitate. Susanul reprezintă un ingredient important atunci când vrem să pregătim humus. Din fericire, semințele de susan ascund beneficii uimitoare pentru sănătate. Acestea contribuie la vitalitate, promovează sănătatea sângelui, scad tensiunea arterială și susțin sistemul imunitar. Este important de știut, însă, că există persoane alergice la susan. În cazul acestora, consumul semințelor de susan poate avea consecințe grave și este recomandată eliminarea pastei de susan din humus.

Sursa:dcmedical.ro, libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Busuiocul, „planta regală” considerată sfântă în India și folosită adesea în bucătărie: Care sunt beneficiile

Publicat

în

Busuiocul transformă orice preparat culinar. „Planta regală” este considerată sfântă în India și este folosită adesea în bucătăria asiatică.

Pe lângă tipul de busuioc cu care suntem familiarizați și pe care îl folosim frecvent, există numeroase alte soiuri cu arome diferite.

Busuiocul este sfânt pentru hinduși. Este considerat o plantă sfântă în India și se află sub protecția zeului Vishnu. Drept urmare, busuiocul este rar utilizat în bucătăria indiană, deși este utilizat în medicina ayurvedică.

Busuiocul este una din plantele esențiale folosite în bucătăria italiană, la fel ca oregano. Frunzele proaspete și uscate conferă unor preparate ca pesto genovez, pizza Margherita și salata Caprese aroma lor specifică dulce-sărată, subtilă de cuișoare.

Busuiocul mediteranean este o divă temperamentală: aromele sale sunt extrem de delicate și pot fi distruse cu ușurință în timpul gătirii. Prin urmare, cel mai indicat este să încălzești busuiocul cât mai puțin posibil și să-l adaugi la preparate chiar înainte de servire. Aroma busuiocului merge foarte bine cu salatele mediteraneene, paste, legume, pește, pui și carne de vită. Busuiocul este folosit și în afara bucătăriei europene: Diferitele soiuri de busuioc thailandez sunt folosite în multe preparate din Asia de Sud-Est, cum ar fi curry și supă iute acrișoară.

Sugestie!

Pentru a obține o aromă mai intensă, îți recomandăm să rupi în bucățele frunzele cu degetele mai degrabă decât să le toci cu un cuțit.

Se consideră că busuiocul provine din Egipt sau India și a fost utilizat în Europa Centrală începând cu secolul al XIII-lea. Este o plantă aromatică stufoasă, înrudită cu măghiranul, menta, oregano, rozmarinul și salvia, și are frunze verzi sau roșii care pot crește până la o lungime de 10 cm. Busuiocul a fost considerat, de fapt, o plantă medicinală în antichitate, deși în Evul Mediu a dobândit o reputație destul de proastă. Considerat plantă toxică, folosită în magia neagră, care a adus ghinion, a generat mai degrabă frică decât apreciere. În prezent, busuiocul este una dintre cele mai populare verdețuri aromatice și este cultivat cu precădere în regiunea mediteraneană și în Europa de Sud-Est.

Busuiocul este o plantă aromatică folosită în special în bucătăria mediteraneană. Pe lângă gustul aparte pe care îl dă preparatelor, busuiocul are nenumărate beneficii asupra sănătăţii datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale.

Busuiocul este o plantă diuretică. Poate fi folosită în infecţii urinare, are acţiune protectoare asupra vaselor de sânge, hipotensoare ca tonic general este foarte bun afordisiac,” spune dr. Daniela Buşneag, medic medicină generală, homeopatie şi apifitoterapie.

De asemenea, planta are proprietăţi antiseptice. În apa în care spălaţi legumele, puteţi pune câteva picături de ulei de busuioc.

Uleiul de busuioc poate fi folosit şi în enteroviroze. De exemplu, în salmonela sunt nişte bacterii care cedează la acţiunea uleiului de busuioc, numai că trebuie luat cu foarte mare atenţie,” explică dr. Daniela Buşneag.

Macerată la rece, planta este considerată un adevărat elixir al tinereţii fără bătrâneţe.

Femeile care consumă zilnic un macerat din ceai de busuioc vor rămâne veşnic tinere şi frumoase,” precizează dr. Daniela Buşneag.

Puteţi face şi o infuzie de busuioc. Puneţi într-o cană cu apă fierbinte câteva frunze de busuioc şi lăsaţi la infuzat. Se vor păstra astfel principiile active ale plantei. Beţi o cană de infuzie de busuioc după masa de prânz sau masa de seară, de 3-4 ori pe săptămână. Atenţie însă la cantităţi, mai ales dacă luaţi medicamente care scad tensiunea! Nu este singura contraindicaţie.

Dacă urmează să facem intervenţie chirurgicală, o extracţie dentară, e bine ca două săptămâni înainte de a face acest lucru să nu consumăm busuioc pentru că poate da sângerare excesivă, la fel ca şi usturoiul,” recomandă dr. Daniela Buşneag.

Busuiocul nu este recomandat nici femeilor însărcinate, celor care alăptează sau copiilor.

Sursa: digi24.ro, kotanyi.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba