Canada ridică vizele pentru România la 1 decembrie 2017

Adăugat la Știri

pasaportCanada va ridica total vizele pentru români la 1 decembrie 2017, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Acordul cu Canada privind ridicarea vizelor este unul etapizat: de la 1 mai 2017 Canada elimina vizele pentru romanii care au mai avut viza, iar de la 1 decembrie 2017 Canada elimina vizele pentru toti cetatenii romani.

Iohannis a mai spus ca autoritatile canadiene si-au pastrat o posibilitate de a reveni asupra deciziei in cazul in care constata ca numarul de imigranti ilegali e foarte mare. Dar aceasta clauza poate fi activata doar in primii ani de la ridicarea vizelor, dupa 3 ani nu mai poate fi folosita de Canada., potrivit hotnews.ro.

Citește și Consulul general al SUA: Participarea la Loteria Vizelor e simplă, nu e nevoie de intermediari

Practic, in acest moment Romania nu mai are motiv sa isi foloseasca dreptul de veto in privinta acordului UE-Canada. Acordul comercial e totusi pus in pericol de opozitia regiunii belgiene Valonia. E nevoie si de acordul acesteia pentru ca Belgia sa poata aproba acordul. Pentru astazi sunt programate negocieri decisive intre liderii europeni, cei belgieni si cei ai regiunii Valonia, potrivit hotnews.ro .

Klaus Iohannis a ajuns joi la Bruxelles, unde participă la Consiliul European. Pe agenda Consiliului European, care se desfășoară joi și vineri, figurează: gestionarea migrației, politica comercială — stadiul negocierilor privind Acordul transatlantic de comerț și investiții (TTIP), Acordul Economic și Comercial dintre UE și Canada (CETA) și revizuirea instrumentelor de apărare comercială ale UE — și relațiile externe ale UE, în special cu Rusia.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii