Rămâi conectat

Sport

Campionatele Mondiale de juniori la șah din Grecia : Mihnea Costachi pe locul 6 după 8 runde

Publicat

în

Campionatele Mondiale de juniori la sah care se desfasoara in perioada 25 octombrie – 5 noiembrie la Porto Carras (Grecia) se apropie de final. Dupa desfasurarea a 8 runde de concurs, juniorii albaiulieni Mihnea Costachi si George Ileana se numara printre putinii juniori romani care mai pastreaza sanse la o clasare fruntasa.

La categoria juniori sub 16 ani, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), care este cotat ca favoritul numarul 13 al turneului, are 6 puncte (5 victorii, 2 remize si o infrangere), ocupand in acest moment un excelent loc 6 din 154 de participanti, la un punct in spatele liderului Adham Fawzi (Egipt) si o jumatate de punct de alti 4 jucatori care impart locurile 2-5. In runda a 9-a Mihnea il va intalni pe iranianul ParhamMaghsoodloo, favoritul numarul 5 al turneului.

La categoria juniori sub 14 ani, George Ileana (CSU Alba Iulia), cotat ca favoritul numarul 52, a castigat 5 partide, dar a si pierdut 3, astfel incat cu un total de 5 puncte ocupa in prezent locul 42 din 187 de participanti. In runda urmatoare George joaca cu piesele albe impotriva lui Rayan Taghizadeh (SUA).

“Chiar daca nu este cotat printre principalii favoriti, eu cred ca Mihnea Costachi poate furniza o surpriza la acest turneu. Cand spun asta ma bazez pe faptul ca a jucat un sah de foarte buna calitate in primele 8 runde, dar mai ales pe psihicul lui foarte puternic, care l-a ajutat de numeroase ori in momentele decisive. Sper ca si George sa aiba un finis reusit, care sa il ajute sa obtina o clasare cat mai buna.” Marius Ceteras (antrenor CSU Alba Iulia)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice

Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, la secțiunea sporturi olimpice.

Junioara Miruna Măda (17 ani) este din comuna Stremț, satul Geoagiu de Sus, învață la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și este legitimată la CSM Mediaș.

În cursul săptămânii precedente, Consiliul Județean Sibiu și-a premiat cei mai buni sportivi în cadrul Galei Sportului, eveniment ajuns la a cincea ediție.

Această distincție reprezintă recunoașterea performanțelor deosebite obținute în cursul anului trecut la nivel național și internațional. Astfel Miruna a obținut excelente după cum urmează: Campionatul Balcanic – locul întâi, Cupa Ungariei, la Csomor – locul 3, Cupa României – locul întâi, Campionatul Național de XCE – locul întâi, Campionatul Național de XCC – locul 2, Campionatul Național de XCO – locul 3.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

LPS Alba Iulia, calificare la turneul final Under 13 la baschet feminin

Publicat

în

Calificare la turneul final Under 13 la baschet feminin pentru LPS Alba Iulia

Echipa de baschet feminin Under 13 a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se la turneul final al campionatului național organizat de FRB, respectiv între primele 8 formații din țară.

La Under 13, elevele antrenorului Valentin Urian au reușit să câștige Grupa 4, de la Tg. Mureș, cu 3 victorii din tot atâtea meciuri, la diferențe confortabile, după cum urmează: 78-27 cu Gladius Târgu Mureș (gazda), 77-26 cu CSM Târgu Jiu și 81-29 cu Genial Baschet 22 București. Clasamentul a fost următorul: 1. LPS Alba Iulia – 6 puncte (3 victorii), 2. Genial Baschet 22 București – 5 puncte (două succese și o înfrângere), 3. CSM Târgu Jiu – 4 puncte (un meci adjudecat și două insuccese), 4. Gladius Târgu Mureș – 3 puncte (toate jocurile pierdute).

În actuala stagiune, la Under 13, LPS Alba Iulia are un parcurs impecabil, cu 16 victorii și o singură înfrângere.

Turneul final, din 15-19 mai, va opune 8 echipe, respectiv primele două clasate în cele 4 grupe.

Lotul condus de antrenorul Valentin Urian a fost format din Maria Nichimiș, Karina Maria Onea, Ana Damian, Ingrid Baicon-Ciban, Carla Alexandru (cpt), Delia Mărcuș, Sofia Cîrja, Maya Niga, Cristina Maria Cioara, Mădălina Mărginean (absentă, din motive medicale, Eliza Căta).

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Confruntare cu liderul pentru CSU Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSU Alba Iulia vs. Gloria Bistrița-Năsăud în liga a treia

În etapa a patra din play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal CS Universitar din Alba Iulia va înfrunta liderul.

Partida dintre CSU Alba Iulia și Gloria Bistrița-Năsăud se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, la Baza Sportivă „Pielarul” din Sebeș.

Echipa universitară albaiuliană nu a acumulat niciun punct până acum în play-off și vine după o înfrângere în deplasare, 0-2 cu ACS Mediaș. În runda precedentă Gloria Bistrița-Năsăud a fost învinsă cu 3-1 în duelul extern cu Unirea Ungheni.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba