Camera Deputaților a adoptat tacit includerea defrișărilor ilegale în cadrul amenințărilor la securitatea națională

Adăugat la Social-Economic

Proiectul legislativ pentru includerea defrisarilor ilegale si a exploatarilor fara amenajament silvic in cadrul amenintarilor la adresa securitatii nationale a fost adoptat tacit, miercuri, de Camera Deputatilor, prima camera sesizată. Află mai multe de pe radiounirea.ro.

defrisari

Propunerea vizeaza completarea Legii privind siguranta nationala a Romaniei, avand caracter organic. Camera decizionala ramane Senatul.
Initiatorul legii, deputatul PNL Lucia Varga, a depus legea la doar doua saptamani dupa protestele fata de defrisarile ilegale de la inceputul lunii mai. Aceasta a declarat ca includerea defrisarii ilegale in lista amenintarilor la adresa securitatii nationale este necesara, intrucat: ”Defrisarile reprezinta un atentat la adresa sigurantei nationale. Padurea este un bun de interes public, este un factor de mediu care ne asigura siguranta comunitatilor in care locuim, daca se taie ilegal intr-o zona de protectie sau pe o suprafata extrem de mare, ne vom trezi ca vom avea alunecari de teren, ca vor fi amenintate comunitatile locale. Atunci nu mi se pare ca este prea mult”.

Citește și Guvernul înfiinţează Garda Forestieră, care va păzi pădurile României

Varga a sustinut ca introducerea defrisarii ilegale ca vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale este o responsabilizare a institutiilor pentru stoparea acestui fenomen, de care nu se poate ocupa doar Ministerul Mediului. Lucia Varga a declarat ca: ”societatea civila a fost extrem de vocala, cerinte absolut racordate in realitate si protesteledin luna mai ar trebui sa constituie pentru parlamentari un semnal de alarma pentru a promova legilor pentru protectia padurilor”.
Proiectul va merge la Senat, care este camera decizionala in ceea ce priveste includerea defrisarilor ilegale pe lista amenintarilor la adresa nationala.

sursa hotnews.ro

Mihai Bantea

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0729.399.898
e-mail: bantea.mihai2008@gmail.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.