Rămâi conectat

Știri

Cadoul potrivit de Valentine’s Day: Sfaturi pentru îndrăgostiți

Publicat

în

Mâine este Valentine’s Day: Și deși trăim și simțim dragostea în fiecare zi, în această zi o sărbătorim mai mult ca oricând, alături de cadouri, surprize frumoase și clipe care se transformă în amintiri de neuitat.

Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie. În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorit pe 24 februarie, însă de ani buni a fost „adoptată” şi sărbătoarea Sfântului Valentin.

Iată câteva idei interesante pentru a-ţi surprinde iubitul/iubita:

1. Scrie-i o scrisoare de dragoste. Una adevărată, cu cerneală pe hârtie. Știu, nu e un cadou propriu-zis, dar este opțiunea perfectă ca să-i mărturiseşti toate sentimentele pe care le ai – ori să i le reaminteşti. Poţi să scrii despre emoţiile trăite vreodată împreună, să-i reaminteşti (cu detalii!) prima voastră întâlnire sau să-i mărturiseşti un secret micuţ de dragoste (la o adică, poţi să-l inventezi).
De asemenea, poţi să-i faci o listă care să se intituleze: „10 motive pentru care te iubesc”, ori „X-sprezece (poate fi orice număr important pentru voi) motive de ce vreau să fiu cu tine”, sau „Lista dorinţelor pe care vreau să le îndeplinim împreună”, etc.

Aspectul scrisorii ţine doar de fantezia ta. Indiferent dacă ai redactat o scrisoare de 2 pagini sau una de numai câteva fraze, personalizeaz-o. Colorează, decupează şi fă un colaj, lipeşte o inimă, niște flori, amprenta buzelor tale… Imprimă scrisoarea pe o foaie roz, mov sau chiar roşie, și desigur parfumeaz-o. Nu uita să te lași dus(ă) de val și să te distrezi: la sigur, destinatarul va simţi că ai pus tot sufletul pentru a face scrisoarea neobişnuită.

Pentru că nu se așteaptă să fii atât de atentă cu sportul, numaidecât îl vei surprinde. Cumpără-i o mănuşă de box, niște piese de şah sau table cu un design neobişnuit, o pereche de patine, un fular sau un maiou cu echipa lui preferată, un rucsac pentru călătorii…
În cel mai rău caz, pentru cei care în mod excepțional nu au legătură cu sportul, există întotdeauna varianta unei enciclopedii cu ilustraţii cu bere!

3. Cadouri clasice sunt cele romantice. Alege o fotografie (cu tine sau cu voi amândoi), dar ai grijă să fie cea mai reuşită. Imprimă poza pe un maiou, cană sau CD, pe o copertă a unei agende sau caiet, crează un abţibild pentru laptop sau telefonul mobil, un tapet pentru o cameră, un puzzle de orice dimensiune îți place.
O variațiune interesantă – și utilă – ar fi calendarul, pentru care ai nevoie de 13 poze: una pentru coperta acestuia, celelate pentru fiecare lună al anului. În aceelaşi timp, poţi evidenția cu un stilou roşu (eventual, în formă de inimioare) toate datele importante pentru voi doi pe parcursul întregului an.

4. Adu-i aminte de copilărie. Toţi bărbaţii rămân copii în adâncul sufletului, de aceea indiferent de vârsta lui, se va lăuda găştii că i-ai făcut un cadou pe care și l-a dorit, dar nu l-a avut în copilărie. La modul ideal, acesta ar trebui să fie un elicopter cu telecomandă (dimensiunea acestuia depinde de mărimea portofelului tău), o maşină de o marcă luxoasă în miniatură, o corabie puzzle 3D (de dorit să fie cel puţin din lemn sau chiar din metal, nu-l lua în râs cu unul din plastic sau hârtie).
Cadouri ceva mai ieftine ar fi: un joystick pentru jocuri video sau chiar toată versiune unui joc video.

5. Fii şmecher/ă. Optează pentru un cadou pe care să-l foloseşti şi tu. Poţi alege nişte suporturi pentru lumânări pe placul tău sau o sticlă de vin mai scump, pe care să-l savuraţi numai voi doi într-o atmosferă intimă. Alternativ, poţi cumpăra un joc pentru întrega gaşcă: un set de Poker, Monopoly, Loto, Scrabble, etc.

6. Gravează. Orice i-ai oferi – brăţară, pandativ, lănţişor, inel, brichetă, insignă, stilou, ramă – gravează numele tău sau orice frază de genul: „Te ador”, „Te iubesc”, „Mereu a ta, …”.

7. Surprize plăcute întreaga zi de Sfântul Valentin. Lasă-i mesaje şi bileţele oriunde crezi că i-ar fi plăcut să le găsească. Scrie-i un mesaj incitant dis-de-dimineaţă pe oglinda din baie cu rujul tău roşu, pune-i bileţele cu mesaje provocatoare sub farfuria lui de la masă, în buzunarul de la sacou, în servietă sau chiar portmoneu. Îl vei intriga pentru toată ziua și se va grăbi să ajungă cât mai repede la tine.

8. Cină romantică cu after-party. Dacă nu prea ai chef să găteşti, atunci ocupă-te de „desertul” cinei. Propune-i să gătiţi împreună o cină romantică, să o petreceţi, să strângeţi masa tot împreună, iar desertul oferă-i-l într-un mod cât mai spectaculos: frişcă, ciocolată sau miere… direct de pe tine.

9. Lasă-l fără cuvinte. Poți găsi în magazine o varietate mare de lenjerie intimă sau costume erotice. Optează pentru o variantă în care nu te-a mai văzut, fie un corset, o bustieră, un costum Teddy, baby-doll sau niște accesorii din vinil ori piele. Apropie-te de el acoperită doar de un trenci (eventual, blană, pentru cine are gustul decadenței) şi lasă-l să descopere surpriza. Sau oferă-i un dans „ca- n filme”.

10. Cel mai scump cadou eşti Tu. Iubeşte-l şi vei fi iubită!

În cazul în care el nu ştie ce cadou să-ţi ofere, mai bine spune-i ce vrei, decât să te trezești dezamăgită, cu ceva ce nu-ți place. Dacă nu poţi sau nu vrei să-i spui direct, scrie o listă a lucrurilor care pot să te facă fericită şi intituleaz-o exact aşa cum am menţionat. Enumeră vreo 20 de lucruri pe care ţi le-ai dorit (desigur, în limita posibilităţilor) şi înmânează-i-o personal sau las-o la vedere (lângă calculator, pe perete sau în agenda lui). Din 20 de lucruri, cel puţin unul ţi-l va dărui, iar tu îţi vei atinge scopul.

Sursa: ea.md


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba