Rămâi conectat

Știri

Bunele maniere și vizita la noul-născut

Publicat

în

Venirea pe lume a unui nou membru al familiei reprezintă un motiv de bucurie și sărbătoare. Cu această ocazie, rudele și prietenii proaspeților părinți vor dori să vadă noul născut, iar acest lucru impune o serie de reguli de bun-simț pentru toată lumea.

Sfaturi pentru mămici și rude:

Nu sunteți obligați să răspundeți imediat la telefon, la ușă, felicitărilor primite via email sau la mesajele de pe telefon. Timpul alocat micuțului este prioritar, iar cei din jur trebuie să înțeleagă și faptul că oboseala și necesitățile bebelușului sunt cauza pentru care nu vor primi un răspuns imediat.

Vizitele la spital trebuie să fie moderate astfel, membrii familiei trebuie să limiteze accesul în camera proaspetei mămici și a noului născut. Afișarea pe ușă a unui semn Nu deranjați! este de foarte multe ori util. Condiția mamei imediat după naștere și imunitatea bebelușului încă slab dezvoltată sunt motive serioase pentru care vizitatorii nu pot avea acces înăuntru.

Alăptarea este un moment intim și un subiect destul de sensibil astfel că, discreția în acest sens trebuie să fie luată în considerare. Mămicile trebuie să folosească haine potrivite și accesorii pentru această activitate și să alăpteze într-un loc cât mai ferit de privirile indiscrete ale celor din jur. O eșarfă sau un șal care acoperă este o idee foarte bună pentru a nu vă expune în mod direct pieptul. Rețineți că toaleta nu reprezintă un loc pentru consumarea mesei astfel, nu trebuie să alăptați în accest loc plin de bacterii și mirosuri neplăcute. Întrebați localurile dacă au prevăzut un loc pentru alăptat iar dacă nu există, îndreptați-vă către un loc retras și alăptați cu discreție.

Nu vă sfiiți să refuzați o invitație de a ieși în oraș sau a participa la un eveniment dacă sunteți extenuată. Situația va fi repede înțeleasă, însă nu este cazul nici de exagerări alegând să vă izolați de restul lumii. Grija pentru bebeluș nu trebuie să vă facă să uitați complet de dumneavoastră și de necesitățile unei femei. Mămica poate apela la ajutorul rudelor sau a unei bone pentru câteva ore.

Citește și Bunele maniere la cinema, teatru, concerte şi expoziţii

Nu vă aduceți copiii mici la spital pentru a vizita proaspăta mămică și noul născut. Ei nu sunt întotdeauna controlabili și de cele mai multe ori fac gălăgie, ceea ce dăunează mamei extenuate după travaliu.

Dacă doriți să-i faceți o vizită mamei la spital, asigurați-vă că acest lucru este permis, întrebând tatăl sau rudele proaspetei mămici. Aceștia au dreptul de a restricționa numărul de vizite pentru a nu expune mama la o oboseală în plus, iar prietenii trebuie să înțeleagă situația. Puteți trimite în schimb un buchet de flori sau o plantă în ghiveci care să-i transmită mamei gândurile bune și a-i înfrumuseța ziua.

Bebelușul nu este o minge pentru a fi pasat de la unul la altul, mai ales la câteva zile de la naștere când poate fi foarte ușor expus la bacterii. Cereți permisiunea mamei pentru a lua noul născut în brațe sau așteptați o dată ulterioară după ce acesta a mai crescut.

Nu vă uitați insistent la o mamă care alăptează. Cel mai bine este să vă schimbați privirea în altă parte sau chiar să vă retrageți din cameră.

Atenție la cadouri! Dacă oferiți un cadou bebelușului nu uitați și de mamă. De cele mai multe ori cadourile reprezintă jucării sau hăinuțe pentru bebeluș neluând în considerare că și mama s-ar putea bucura de o mică atenție. Un coș cu fructe proaspete, un ulei sau o loțiune de corp naturale, o eșarfă, un set de îngrijire a pielii sau o trusă de machiaj, o pijama sau cămasă de noapte specifică anotimpului, un capot, o pereche de papuci de casă, o pernă de alăptat sunt atenții foarte potrivite pentru a o face să se simtă mai bine.

Feriți-vă de comentarii! Felul în care arată o femeie care tocmai a născut sau impresia despre noul născut nu sunt subiecte pe care să le discutați – veți da dovadă de răutate și proastă creștere. Se știe că un nou născut nu arată întotdeauna cum vă așteptați iar forma și aspectul acestuia se va schimba în următoarele săptămâni. De asemenea, o femeie extenuată nu are cum să arate ca proaspăt ieșită de la un salon de frumusețe, fapt pentru care trebuie să vă abțineți să faceți orice fel de comentariu legat de aceste subiecte.

bunele-maniere.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba