Rămâi conectat

Știri

Bunele maniere la cină: Greşeli de etichetă pe care ar trebui să le evităm

Publicat

în

Atunci când suntem invitaţi la cină, fie în familie sau la prieteni, este bine să respectăm anumite reguli pentru a nu părea lipsiţi de educaţie sau ridicoli. Când suntem invitaţi la o cină se întâmplă să uităm de etichete, să le înţelegem greşit sau pur şi simplu să le ignorăm, chiar dacă acestea sunt foarte importante şi ne pot scuti de momentele jenante. Chiar dacă prietenii s-au hotărât să vă gătească sau dacă părinţii vă vor acasa de sărbători, evitaţi aceste zece greşeli şi cu siguranţă seara va fi mai frumoasă şi lipsită de momente penibile, scrie Business Insider.
Răzpunzi la invitaţie în ultimul moment Să confirmi prezenţa pe ultima sută de metri este ca şi cum ai spune că ai aşteptat o ofertă mai bună, dar de vreme ce nu s-a ivit, ai hotărât că mai bine mergi la cină decât să stai degeaba.

Te prezinţi la uşă cu mâna goală Chiar dacă gazdele nu evidenţiază în vreun fel acest lucru, este de la sine înţeles că nu te prezinţi la cineva acasă cu mâna în buzunar. Întreabă persoana la care urmează să iei cina dacă are nevoie de ceva ce ai putea cumpăra de pe drum şi chiar dacă răspunsul este negativ tot nu ar trebui să apari fără nimic. O sticlă de vin este întotdeauna o variantă bună.

Nu acorzi atenţie felului în care te îmbraci Nu te gândi că doar pentru că sunteţi prieteni apropiaţi sau chiar rude poţi fi neglijent la capitolul vestimentaţie. O ţinută îngrijită denotă respect faţă de gazdă, iar dacă se întâmplă să iei cina în familie cu siguranţă îţi vei face părinţii mândri de tine.
Nu faci prezentările Dacă vii însoţit de o persoană pe care cei prezenţi la cină nu o cunosc trebuie neapărat să o introduci tuturor celor care o întâlnesc pentru prima dată. Dacă nu vei face acest lucru toată lumea se va simţi inconfortabil şi astfel pasezi sarcina, iar gazda sau oaspetele se va simţi nevoit să facă prezentările, ceea ce va da naştere unei situaţii jenante.
Îţi pui telefonul mobil pe masă Chiar dacă nu este intenţia ta, un telefon pe masă trimite un mesaj clar: orice apel sau mesaj pe care îl voi primi este mult mai important decât să vă acord vouă întreaga mea atenţie. Dacă nu sunt situaţii urgente, ţine-ţi telefonul în buzunar.

Foloseşti greşit tacâmurile, paharele sau farfuriile Aminteşte-ţi aceste reguli când iei cina: tacâmurile se folosesc din exterior spre interior; paharele stau pe partea dreaptă; farfuria de pâine stă pe partea stângă. Desigur, poate părea nedrept pentru stângaci, dar acestea sunt regulile.

Gesticulezi având tacâmul în mână Nu îndrepta cuţitul spre cineva doar pentru a-ţi evidenţia punctul de vedere. Nu doar că este nepoliticos, dar poate fi şi periculos.
Adaugi sare înainte de a gusta preparatul Când cineva găteşte pentru tine ar trebui să presupunem că se pricepe şi că mâncarea are un gust bun, cel puţin până la proba contrarie. Aşa că nu trebuie să ai impresia din start că mai este nevoie de sare, oricât de mult ţi-ar plăcea un pic de sodiu în plus. Gustă mai întâi!
Lansezi comentarii critice la adresa mâncării O cină specială nu este momentul potrivit pentru critici constructive. Dacă îţi place mâncare e grozav, oferă complimente sincere. Dacă nu îţi este pe plac, nu spune nimic, mănâncă atât cât poţi şi aşteaptă politicos următorul fel.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba